Vi prøver igjen, med forsterkninger!

En optimistisk, glad og litt våt gjeng.
Utforsker sneglenes liv.Maten smaker nesten enda bedre når det regner....
Noen har lagt seg godt tilrette i håp om en gobit! Noe han selvsagt fikk.
Er det noen som har gjort et spik?? :)))

 Bukkende bruse og oppdagelsesferd.


En liten arbeidskar.
Som ikke hadde lyst å gi seg for kvelden...
Meget praktisk fortelt. Stort, lett å henge opp klær til tørk. Uunnværlig egentlig.
Før bålet brant ut fikk jeg varmet kaffevannet en siste gang.

Etter leggetid. Noen minutter helt for meg selv. De andre sover. En liten kaffetår.
Digger forteltet. Ikke minst når det regner slik det gjorde på denne turen.
Bukkende Bruse på Badeland.....jeje!
Før leggetid kom et lite gløtt med lys.
Se alltid opp når du skal ut å tisse klokken 3 om natten!

For noen få uker siden var Noah, Nansen og jeg i Romedalen for å campe. Den turen ble ikke helt vellykket så vi dro hjem sent på kvelden. Det var ikke noe stor ståhei men gutten hadde lyst hjem, så vi dro hjem. Det skal sies at jeg prøvde å overtale. Jeg engstet meg egentlig ikke så mye for jeg tenkte at vi får nok dreisen på dette. Det var derfor enkelt når en av mine mange kusiner ved navnet Jill spurte om noen råd for tur med barn. Jeg kastet meg like godt rundt å ble med. Da hadde Noah noen å leke med. En bra og stødig plan. At det ble regn denne dagen og følgende natt tok ikke turlysten fra oss i det hele tatt. Turen var spikret og den skulle gjennomføres med godt resultat. Og resultatet ble meget bra.....

Ute ved Alnes som nesten alle teltturene har vært hittil i år møttes vi. 8 stykker samlet. To kusiner og 4 barn og snart en tenåring. Alle like forventningsfulle til både tur og om det noen gang skulle slutte å regne. Noe det ikke gjorde.

 Godt var det å få teltene opp så vi fikk tørke oss litt. Barna ville selvsagt være ute. Ute fikk de være. Etter mye lek og moro måtte vi ha mat. Selv om stormkjøkkenet var med hadde vi veldig lyst å fyre opp bål. Ingen fare for markabrann denne turen. Noe overrasket stoppet det å regne i det bålet tok fyr og man kunne kjenne den gode varmen. God mat gikk ned på høykant. Vi hadde en koselig stund rundt bålet. Å sitte rund et bål skaper et spesielt bånd. Roen og varmen gjør noe med deg.

Med fornyet energi ønsket de små selvsagt å leke enda mer. Det var fra oppdagelses jakt til Bukkende Bruse og troll som kom lurende. Timene gikk før vi fikk lurt de små i soveposen. Jill og Jannicke var også trette og jeg satt igjen en liten stund for meg selv for å nyte roen og en liten liten kaffekopp. Det var deilig å krype ned i soveposen for å lytte til regnet som trommet meg i søvn på telttaket. Det er nesten like godt for sjelen som å sitte foran bålet.

Det regnet påfølgende morgen og vi pakket sammen å dro hjem i 11 tiden. Vel fornøyde etter å ha blitt invitert til frokost i Jannicke & co sitt telt. En koselig start på dagen. På kvelden fikk jeg en melding fra min datter om en liten Noah som hadde lyst å sove i telt denne natten også...... :))


LITT OM KALDE BARN.

 Barn er totalt ukritisk til vær og vind når det gjelder tur, lek og moro. Begeistringen er like stor uansett om solen skinner eller om det regner. En egenskap mange av oss voksne har glemt.  Midt i leken har dem ikke tid til å kjenne etter. Utfordringen kan da være om barnet blir kaldt eller nedkjølt. Ha godt med skift og gjerne et par sko/støvler og ekstra lue kan være lurt. På 1-2-3 er som regel alt gjennomvått om man ikke kler dem skikkelig i utgangspunktet. Ta en liten sjekk i ny og ne om tilstanden på barnet. Begynner barnet å bli kaldt, skift til tørt. Har du ikke nok klær ta en kose økt i teltet så dem får varmen i seg. Jeg har alltid med noen varmepadder + et par votter som alltid ligger i sekken.


LITT OM BARN OG ARBEIDSOPPGAVER.

Barn elsker å få oppgaver. Ikke undervurder dem. Det er utrolig mye dem klarer helt på egenhånd. Bare man har et halv øye til barna. La dem prøve og feile.  Vi har ikke alltid lært alt på 1-2-3 vi heller. Om vi voksne synes at barn kan være trege så skal jeg love deg at det går andre veien også. Og vi er nok tregere! En god porsjon tålmodighet og et varmt oppmuntrende smil er alt et barn trenger for å lære. La dem få gjøre ting i sitt tempo. Det er liksom selvskrevne regler på tur. Og det er faktisk mye god hjelp å få:) Om det er å bære et liggeunderlag eller noe annet. Jo større barnet er jo mer kan det bære.

LITT OM BARN OG LEGGETID.

Ofte har barna ikke lyst å legge seg for det er veldig moro å være ute å leke. Jeg har erfaring med at det er lurt å roe ned leken en stund før leggetid. Etter vi har fått på tørre nattklær koser vi oss i teltet med å snakke om alt vi har opplevd i løpet av dagen. Barn elsker å snakke om opplevelsene de har hatt.  De er jo også slitne av all den fysiske aktiviteten. Og ofte sovner da barnet til slutt godt i soveposen.Foreldre samtykker til publisering av bilder.

Kommentarer

 1. Ir seemed especially fun this trip with kids!
  I think anywhere in the world they don't care if it's raining or sunny, they know how to have fun in any situation!
  Take care Jill !!!

  <°(((< Bia

  SvarSlett
 2. Hello Jill,
  That's nice!! Great to go for a survival trip with all those kids.
  They must have be a wonderful time with you. Funny pictures. So cute!!

  Kind regards,
  Marco

  SvarSlett
 3. Gode råd for å ta med barn på tur! Gjerne skriv mer om dette emnet.

  Lucinda småbarnsmamma:):)

  SvarSlett
 4. Så herlig - ser de koser seg på tur. Kjenner nesten bålkosen komme ut av innlegget ditt :)) Herlig når turen som er planlagt blir gjennomført - og til alles fornøyelse. Barn har ikke noe i mot regn nei, tvert i mot ^_^

  God helg - du har vel noen fine planer på lur nå :D
  Sommerklem

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg