Horntind (Hødntind) 1454 moh


I turistinformasjonen står det følgende om turen til Horntind. Egnet for barn, 5-6 år. Hehe, ja da la vi trygt i vei. Men om den er egnet for 5-6 åringer vet jeg ikke helt. Vel, kanskje barna som vokser opp her oppe ved Filefjell. Men fin er den. Sabla fin med flott utsikt over Vangsmjøsa når du kommer opp ryggen på vestsiden. Været slo til fra alle kanter og viste bare sine beste sider. For meg var det en høydare når Hurrungane poppet opp rett foran meg. Vel, det føltes som rett foran iallefall. Det er et vakkert skue å se disse 23 karakteristiske toppene som er så lett gjennkjennlige. 

Meg, Sven og naturprakten.

Ikke alle tar av skia når man skal ha en pause....hehe!

Det er så godt når man går på tur og kan ta det med ro. Ikke noe heseblesende jag etter tid. Stoppe opp, se, puste, trekke inn all den vakre naturen. Det er så mye fint å se. Minner som gjemmes på netthinnen.


For en fantastisk dag det ble. Filefjell ligger jo litt over 1000 høydemeter over havet så man går jo egentlig ikke så lang. Det var også spor å gå etter så det var lett å se hvor det var trygt å gå. Rasfaren her oppe er ganske stor. Ved noen fjelloverganger sprenger de skavler for at det ikke skal rase ut.Det er desverre ikke mine snasne svinger med snert i som ligger igjen der oppe.


Slike dager......♥Ai ai ai....ikke noe rart at alt som het kvalme og dobbeltsyn forsvant nå man fikk se slik en naturprakt.Det er egentlig helt gripende å få stå her opp å se alt dette.


Snart fullmåne.


Vangsmjøsa (154 m dyp ) er vakker, spesielt fra Vang"sentrum" når dei hvite fjelltoppane som Bergsfjellet og Skutshorn speiler seg i det stille og klare vannet. Det er så nasjonalromantisk det kan bli. Valdres på sitt beste.
Hurrungane


Hurrungane er et utpreget alpint fjellparti. Området har mange av de villeste toppene i Norge, med 23 topper over 2 000 moh. (med primærfaktor på 30 m eller mer). Mange av toppene kan bare nås ved klatring eller vandring på bre, men det finnes også noen som har enklere adkomst.

Dobbeltsyn og oppkast stoppet ikke meg fra å dra på tur idag. Og hvem skulle tro at denne kjella her hadde vært så dårlig tidligere på dagen. Så fornøyd jeg ser ut her. Nei, der ser man hvor viktig det er å komme seg ut å bevege på skrotten åkke som. Bedre med litt eller ikke noe, men kanskje jeg dro strikken litt langt idag...vel verdt det!!!
 
 Det er et skue for øynene...
  
Man kan synge Å vestland vestland her også.
 Fjellsjefen viser vei.


Letter solbrent og og slitne på den gode måten etter en hel dag ute, delte vi en appelsine med utsikt over isbelakte Tyin. En flott avslutning på en super dag. Det går en 17 km lang merket scooterløype over Tyin og videre inn til Eidsbugarden. Eidsbugarden vet jo de fleste hva og hvor er. Den karakteristiske Uranostiden ser man også.

 Innsjøen Tyin og du ser lett Uranostinden i kveldtimer.

Uranostind  (2157 moh) er en av de vakreste toppene i Jotunheimen. Fra Tyin ser toppen spiss og majestetisk ut ut med Uranosbreen på høyre side. Uranostind er også en av de beste utstikstoppene i Jotunheimen. Fantastisk tur som er oppnåelig for de aller fleste!  En mulig turmål for de fleste altså...

Takk for en super tur selv om starten ble noe treig!!

Kommentarer

 1. fantastisk natur og bilder !

  SvarSlett
 2. Flotte bilder - fra flott tur.

  SvarSlett
 3. Hello Jill,
  These shots are amazing!!
  So fantastic to see all these wonderful places. So great to be there in real.
  Shots 37 and 38 are breathtaking.

  Kind regards,
  Marco

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg