Camp Jutevatnet & Søre Smørhylla.


Forleden dag tok vi turen tilbake til Jutevatnet. Et sted vi besøker et par ganger i året. Enten sitter vi ved bålet mens kaffevannet koker, eller så har vi med teltet for å overnatte. En enkel tur som koster lite energi.  Denne gangen utvidet vi turen med en liten fjelltur. Etter at vi hadde slått opp teltet og forberedt "hjemmet" for natten, tok vi turen opp til Søre Smørhylla som ligger sør for Jutevatnet. Det hadde vi ikke gjor før. 


  

Med våren kommer "rovdyret" frem..Hehe! Søt når han prøver å se skummel ut. :)

Jeg var ganske sikker på at isen hadde smeltet på Jutevatnet, men der tok jeg feil. Bare ved utløpet hadde isen smeltet akkurat nok til at fjellene fikk speile seg litt i vannet. Det er ekstra vakkert ute i naturen nå i brytningsfasene, synes jeg.

 Gåsunger som fryder seg i solvarmen.Bakken ser kanskje tørr ut, men den var meget våt etter all snøsmeltingen. Overraskende nok hold bunnen på teltet seg tørr.  Telt : Fjellheimen Superlight 


Det er ikke så lenge siden vi var på Filefjell å fikk testet ut isfiskelivet. Selv om turen ble litt amputert fikk jeg stor glede av å prøve iallefall. Det er nok en annen tykkelse isen på Filefjell har enn her ved Jutevatnet. Kanskje jeg får testet ut isfisket her neste år. Bare noen bærer isboren til meg....SØRE SMØRHYLLA

Turen opp til Smørhylla ser ikke lang ut, men det er alltid litt lenger enn man tror.
 Slående utsikt der oppe mot Lauparen bl. annet. I det jeg kom opp på toppen angret jeg umiddelbart på at jeg ikke tok med teltet og slo camp der oppe.

Snøen hadde begynt å smelte flere steder.

Det lå fremdeles mye snø oppe ved fjellet. At jeg gikk gjennom flere steder spilte ingen rolle. Jeg var alt klisj klasj på beina etter turen opp til Jutevatnet.

Eirsdalen. Tresfjorden. Utsikt altså....

Det er ganske fint og interessant å se kjente fjelltopper fra andre vinkler. Lauparen midt på og Kvitnykja ser du såvidt til høyre bak Næremstindane.

Ikke så lett å kjenne igjen Lauparen fra denne vinkelen. Brudefølgjet til venstre.
Rusletusle snuse seg rundt.
Prøver stadig vekk å omfavne hele verden.......
Et ras som hadde stoppet opp.
Lislevatnet.
Sukkertoppen popper opp midt på bildet. 
 Sukkertoppen close up!

" Å være hund på en fjelltopp er ganske ålrayt "
Å ligge slik en vindstille kveld på toppen av et fjell med slående utsikt....
Ut mot havet.  Ser Storhornet helt til venstre bak.

Skal man hvile på gresset eller i snøen......så mange vansklige valg.....
Til venstre ser du enden av Høgsvora. Innover mot Sykkylvsfjella tenker og tror jeg.

Hva tenker du Nansen?

Hva tenker jeg?

Det er rart å se på denne avstanden hvor liten du egentlig er i teltet. Enda så trygg man føler seg når man ligger god og varm i soveposen. Første fjellet er Sandtinden. Så kommer Frostadtinden i neste rekke. Til høyre ser du Blåskjerdingen. Videre bak Storefjell, Hellandshornet, Hildrehesten og GamlemsvetenEventyrstund. Hehe, ser ut som Nansen også liker krim.....

Planen var å være våken til det som var igjen av fullmånen steg opp over Jutevatnet. Det var dette som skulle fotograferes. Men trøtt som jeg kan bli sovnet jeg som en stein rett etter vi kom ned fra Smørehylla rundt 22-tiden. Heldigvis våknet jeg og fikk se dette vakre synet rundt kl 0430. Hadde jeg våknet bare 5 minutter senere hadde jeg gått glipp av dette fantastiske lyset.

"Den første tanken som slo meg i det jeg kikket ut av teltet ca 04.30 var, tenk hadde vi våknet på toppen av Smørehylla nå....."  
Dissen stundene her alene....Våknet til igjen kl 0930 og startet dagen. Slo rett og slett til med litago og skive med bruneost....Skulle gitt mye for å ikke å ha glemt stormkjøkkenet da. Hadde smakt vanvittig godt med en kopp kaffe. Morgenkaffe på tur smaker bedre enn morgen kaffe hjemme.......joda!

Så pakket vi sammen alt på 1-2-3. Og ryddet alle spor etter oss.
Litt "inntilbens" begge to....hehe!


Da var enda et lite eventyr over. Over, men ikke glemt!

Håper det blir mange gode og fine turer denne sesongen både på deg og meg.
Kanskje du tar et steg ut av komfortsonen din. Du må ikke, men du vet du har godt av det. Jeg skal også strekke mine grenser litt i år.

Ha ei fin uke!

Må takke så mye for interessen på det forrige innlegget mitt. 
Hele 3250 leste innlegget "Sove under stjernene"  For meg helt enormt mye.
Takker for dere gir så mye positive tilbakemeldinger. :))

Kommentarer

 1. Nydelige bilder - så fredfullt.

  SvarSlett
 2. Takk KKann:)) det var en absolutt rolig tur. :)

  Fin helg til deg:)

  SvarSlett
 3. Ingenting er som å kike innom bloggen din på slutten av ein arbeidsdag... :)

  PS! Nansen tenker på noke godt...og du tenker "hadde det ikkje vore for alt kjas og mas der nede så hadde du blitt her oppe" ;)

  Mvh
  Unni

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg