Litle Hestevatnet.


Fjellformasjon ved Misund.

Det var en ren fryd å endelig kunne pakke teltet til årets første telltur. Noe sent i gang, men hytten har tatt mye av tiden min. Vi skulle egentlig til Hestevatnet å campe, men heldigvis havnet vi på feil side av dalen. Vi kom istedefor til Litle Hestevatnet og godt var det. Alt vi ønsket denne kvelden var panorama utsikt til solnedgangen. Som du ser lenger nede traff vi helt "spot on". Vi hadde kanskje ikke fått så vakker utsikt til havet om vi campet lenger nede ved Hestevatnet.

Så kom vi endelig opp til det Litle Hestevatnet. 

  Hildredalen er en flott dal. Jeg har besøkt dalen en gang før oppe ved et vann innerst inne i denne dalen som ligger mellom Gamlemsveten og Hildrehesten. Bomvei opp til dalen. Synes å huske det var kr 30,- i bompenger. 

Tråkket oss fra Hildredalen opp gjennom skog og kratt etter at vi basket litt med å finne stien. Fine stier og det er bare å holde seg til "stikkene". Du ser vannet i det du kommer over tregrensen. Holdt til venstre så kommer du inn på stien igjen. Om du vil opp til Hildrehaudet forsetter du bare å følge stien.
 Ikke en sjel å se så da løsner man på båndet.
Misund og Midfjorden.

Speider etter en fin teltplass mens vi tørker litt svette. Det ble jammen en varm og fin kveld. Ikke et vindpust fra øst eller vest. I bakgrunnen ser du Midfjorden og Misund. Heller ikke noe orm var ute å tuslet. Men så var det da også begynt å bli sent på dagen.


 Etter en times gange fra Hildredalen (i vårt tempo) fant vi denne førsteklasses plassen å telte ved nøva nært Eggene. Vel fornøyd med teltplassen var det bare å sette pluggene i marka. Første gang jeg slo opp superlight`n uten sterk vind. Skal si det går raskere å slå opp teltet en vindstille kveld.
Så var campen på plass! En velfortjent kaffe. Ingen vannkilder ved teltplassen, men fant heldivis noen små snøtuer så jeg fikk vann til kveldskaffen. Se hvor vakkert solen hviler på toppene ved Hellandshornet og Storefjell.

Bok og kaffekos i soveposen ute er obligatorisk på tur.

Solnedgangen var kl 22.00 denne kvelden. Og det ble en riktig så fin en også.

Ikke bare jeg som ønsket å nyte solnedgangen. Den var utrolig nydelig denne kvelden. Synes noen ganger det er vanskelig å få frem på bilder hvor vakkert det er. 

The bullet with the magic light.
Synes Nansen ser bergtatt ut. Han liker utsikt og solnedganger han også.G  O  D  N  A  T  T

&

G  O  D  M  O  R  G  E  N 


Som alltid drar jeg soveposen ut av teltet ved morgengry. Det er noe Nansen også setter pris på. Slik ligger vi på morgener der været tillater det. Slækker og bare kjenner på det å være til. Nyte øyeblikket, kjenne moder jord gjør seg klar til en ny dag.   Dette er noe jeg alltid gleder meg ekstra til når jeg er på tur. En liten geoprafisk pekepinn så ser du Gamlemsveten bak meg.Ikke bare tidlig morgengry vi ligger i posen. Nei,  det kan vi sannelig gjøre hele formiddagen om ikke noe er på agendaen. Slik ligger vi til ladding begge to.  Kjenner bare hvor godt det er å være ute i stillheten. Selv om morgenen bar med seg et kjølig drag med morgenvind, stilnet det helt utover formiddagen. Soveposen ble til slutt altfor varm.
 Kos

Her popper noe av Hildrehesten opp. Jeg tror denne siden er den som kalles Hildrehaude. Kvelden før gikk det et større steinskred og vi skvatt noe til. Det høres ekstra godt når det dundres slik mellom fjellene.

 Ikke før ut på ettermiddagen pakket vi teltet. Stoppet igjen ved Litle Hestevatnet så Nansen fikk legge buken i bløyt. Det er liksom uansett det lengste han dypper kroppen. Etter en svett nedstigning var det rett ut på øyen for å dusje. Ennå uten dusj på hytta, men det nærmer seg nå tror jeg..Har vel sagt det en stund nå...Stien starter rett ved denne kjerreveien. Jeg gikk feil og endte opp ved en hytte. Du finner stien der også om du går til venstre rett før hytten. Se etter veistikker så finner du frem.  Et stykke før ryggen til Hestehaudet starter tar du av mot nordvest, eller ut mot havet. Du finner stien nede ved vannet om du skulle miste den. Vi gikk over til Kjelsryggen ca og gikk videre ut mot Eggene derfra. Kan være lurt å ta med vann fra LitleHestevatnet siden det ikke er noe vann der oppe. Men ikke lange biten å hente senere heller. Teltplasen lå på 399 moh.
Så avsluttet vi en nydelig dag med Kristine og Lena på Alnes i solnedgang og bårebris. 
Takk for fint bilde @lenagodo.

Håper du også har fått fregnedryss og ny energi av å være ute i disse nydelige fineværsdager. Nå er ikke korte dager lenger en unnskyldning for å slippe turer etter jobb. Dagene er endelig lengre og lysere.

Ha fine gode dager ♥

Kommentarer

  1. Inspirerende bilder. Blir inspirert til å gå på tur jeg også! Du får være med som turfotograf:)

    Bente -:)

    SvarSlett
  2. Her var det noen skikkelige blinkskøt (og særs god Helsport reklame)! Ser ut som du hadde en goe tur:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg