Hekta på tur?

Øyeblikk som får meg hekta på tur!

Husker du øyeblikket da du ble skikkelig hekta på tur? Det lille øyeblikket da du kjente at dette, dette var noe som virkelig satte seg i kroppen. Det lille øyeblikket av total tilfredshet og tilhørighet til naturen. Dette var noe du bare måtte gjøre igjen og igjen.  Dette er en liten historie fra en av mine venniner da hun kjente at hun ble hekta på tur.


Hun tenkte på det så ofte. Drømte om familien som var på teltturer. Koste seg ute i naturen og var glade og fornøyde turfolk. Venner og familie sa at dette ikke var noe for henne. Hun var alfor glad i fasiliteter og komfort. Men hun lot seg ikke stoppe av slike tanker og meninger. Kunne andre, kunne hun. En suveren innstilling spør du meg.

Så kom dagen da hun "tok rev i seil". Nå skulle gjengen på tur. Her skulle det teltes i det splitter nye teltet som hadde ventet på tur en stund. Det fleste vennene himlet fremdeles med øynene, men hakket spakere denne gang. Det var tydelig at dette var noe " a mor " gikk for. Hun pakket hele familen i bilen og dro til nærmeste campingplass. Jo, litt fasiliteter måtte hun ha på sin første telttur med familien som toalett og dusj. Vennene behøvde jo nødvendigvis ikke finne ut av det.... et sted måtte hun jo begynne.
 
I det dem svinger inn på selveste teltplassen var ungene ute av bilen før dem omtrent fikk stoppet. Det er utrolig hvor mange kanter to barn kan springe til, det er faktisk imponerende. De var borte på et blunk.

Diskusjonen var i gang, hvem skulle slå opp teltet og hvem skulle se etter barna. Det hele ble kaotisk og totalt ustrukturert. Etter 5-6 travle og hektiske timer der hun lurte på om venner og familie hadde rett, roet det hele seg ned. Barna hadde slitt ut både seg selv og foreldrene ikke umulig at dem i naboteltene også var noe slitne.... Dem hadde ikke vært på tur et døgn engang. I sitt stille sinn tenke hun sitt i det øyenlokkene falt tunge ned og og verden rundt ble borte der hun lå på sin tykke komfort madrasse. Dette kom til å bli en lang helg. Men i det minste så lå hun godt!

Så kom morgenen...dagen startet med samme kaos. Unger som gråt. Ikke fant hun ting hun hadde pakket og den koslige frokoststunden ble alt annet en koselig. Og hun bare higet etter en dusj. Tilslutt da hun endelig hadde fått barna i klærne og fått dem ut av teltet satte hun på kaffen. Hun kjente duften av nytrukket kaffe krype under nesen i det hun tenkte tanken på å ta returen hjem strakessen. Nei, hun skulle vel ikke dra hjem med halen mellom beina. Her skulle det koses om det så skulle tvang koses!! Turen skulle fullføres!

Mannen hadde satt frem to fluktstoler, og hun falt ned på en av dem! Begge dro litt oppgitt på smilebåndet. Med hver sin nytrukket kaffe satt dem der i i den splitter nye teltåpningen. Det var med et stille, veldig stille. Hun pustet ut og så seg rundt. Og i det hun pustet ut og skuldrene senket seg så kjente hun det. Dette øyblikket da hun ble hekta på tur. Opp i all frustrasjonen kom denne inderlig gode roen som sprer seg i kroppen. Helt ut av det blå kom den. Disse små øyeblikkene av totalt tilfredshet og lykke. Dette dyrebare øyeblikket du får gratis. Dusjen var med et glemt. Hun kjente et varmt og inderlig smil i det hun dro et hjertesukk. Tilfredshet og totalt hekta på tur. Det var slik tur skulle være. Baskingen kom til å bli bedre etterhvert. Men disse stille øyeblikkene kom til å være like fantastiske hver eneste gang.  Helgen kom kanskje ikke til å bli så lang likevel. Hun kunne gjerne baske litt bare disse øyeblikkene av denne tilfredsheten kom. Og det vil den!

Hun var endelig igang.....

En flott historie som fikk meg til å tenkte på da jeg selv ble hekta på tur. Det er egentlig så lenge siden at det er vanskelig å huske eksakt. Men den gode følelsen er alltid den samme. Noen har kanskje lettere vei en andre. Men vi alle må begynne et sted. Det viktigste er at du ikke gir opp om det ikke skulle gå helt etter planen første gangene. Det er sjelden alt går etter planen likevel.


Kanskje denne julen tar du deg tid tilå invitere kjæresten, familie eller venner. Pakke sekken, finne dere en lun skog. Fyrer opp et bål og setter over kaffekjelen. Kanskje blir det stjernehimmel og nordlys...

 Del gjerne din "første gang du ble hekta på tur" opplevelse. 
Hadde vært utrolig morsomt å lese:)


Bildene er fra sist tur som var helt vanvittig perfekt. Det ble opptil en 13 minus om natten. Det hadde vært 10 minus på hytta der jeg bor. Da jeg kom hjem og lengtet etter et varmt bad var vannet på hytten dypfryst. Men med den gode turfølelsen i kroppen var det egentlig ikke så farlig med. Jeg tinte meg opp foran en varm peis. Like fornøyd:))

Fullmånen nærmer seg.
Ble litt forvirret da jeg pakket den ut for den var så lett og liten. 
Men jaggu, den duger. Mye varme denne lille saken gir i forhold til vekt!! Med sine 1,31 kg. Tcomf -10 Tlim -17. Volum 20x30 men den kan trykkes mer sammen. Det finnes også en ekstremversjon av denne posen.
Morgenlys.


Morgenkaffe i soveposen


Solen`s første stråler treffer fjelltoppene. Mens du nyter en fersk morgen kaffe med lyder fra bålet. Blir du ikke hekta på tur da så tror jeg du aldri blir det!

Ha en fin og innholdsrik førjulstid

Kommentarer

 1. Hello Jill,
  What a funny story about going for a trip.
  Your pictures are amazing. The shots by night with the light in your tent and the stars on the sky are very impressive. This makes everyone happy. Good luck.

  Greetings, Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. I think many feel it like this in the start:) Thanks Marco:) Take care!

   Slett
 2. Nydelige bilder Jill!Du er såå sprek og stor inspirasjon !

  SvarSlett
 3. Bra historie for oss småbarnsmødre som har lyst på tur men føler det ikke et overkommelig. Må gøtse! Bare å hoppe i det! Takk for inspirasjon! May Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror mange kjenner seg igjen:) Fått noen tilbakemeldinger på det:) Godt år May Lena:)

   Slett
 4. Hei og hå.
  Leser blogginnlegg hos deg, og nyter bildene. Du kan det med å få frem stemning, det inspirerer og motiverer til å dra på tur. Veldig greit å hente inspirasjon fra andre, spesielt nå som mørketida er på sitt mørkeste og sliter på kropp og sinn. Men nå har sola snudd, og vi merker allerede etter noen dager at dagene blir lengre. Det blir mere turer på meg fremover, gleder meg.
  Fortsatt god vinter til deg, ønsker deg godt nyttår, god helse til deg og dine, og mange fine stunder.
  Hilsen Stein-Evert

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg