Femunden, Rørosvidda & fluefiske.♥En ting slutter aldri å overraske meg og det er hvor raskt ting kan endre seg her i livet. Både positivt og negativt. Det som er ekstra spennende er jo at man plutselig befinner seg på helt andre steder enn hva man hadde tenkt. Hvem skulle tro at jeg plutselig befant meg på Femunden med fluestanga i hånden når jeg egentlig skulle til Lofoten uten fluestang. Vel, lang historie veldig kort. Et partikkelfilter på bilen sørget for det. Kanskje det var meningen, kanskje ikke......Jeg hadde iallefall en sabla fin tid der oppe.

Det som er viktig det er å ikke låse seg i planen du hadde, men vite at om det går gærnt så er det mye annet som er like spennende og fint. Jeg har blitt kjent med fluefiskere som har kommet med gode råd, øl og fisk. Det har vært fisket sene kvelder og tidlige morgener. Jeg kan ikke skryte på meg noen annet enn et par harrer. Men for en fin tid det er å stå slik i elven. Jeg har jo gjort dette før, men det begynner å bli mange år siden.  Jo, dette kan man leve med, at jeg plutselig fant jeg meg selv stående i en elv med fiskeutstyr og fluestangen i hånden. Mulig jeg har blitt litt hekta.

Uansett så ble det mot Femunden rett og slett fordi at nedbørsmengden var minst der oppe.  Det er også et område jeg kjenner godt og føler meg alltid veldig hjemme der oppe. Det har jo vært en suveren sommer og sjmops når jeg skulle ha ferie åpnet slusene seg. Ikke det, regn er viktig. Men ikke hver dag i hele ferien. Men nå skal jeg ikke klage. Som alltid på vidda kan regnbygene  være veldig korte. Det var heller ikke mange bygene som kom. Nok til å klare opp luften og gjøre fargene friske og fine.  Så valget Femunden/Røros var nok lurt.

Planen var jo å steke mengder med harr eller aure på bålpanna. Vel, det ble et par harrer da. Men første tiden levde jeg på mine vanlige brødblingser med bruneost. En favoritt. Siste dagene ble det mye god mat på bålpannen. Det eneste jeg savnet på denne turen var strikketøyet mitt sene kvelder i teltet. Kommet så langt på genseren at den tar for stor plass i sekken....Første nettene lå vi ute ved Femunden i hengekøye. Frisk bris og mye reindsdyr i lufta. Vi sov slik passe godt. Nansen fertet jo i alle retninger, og snuten gikk både hit og dit. Jeg ble jo selvsagt helt nyskjerrig av all den fertingen hans så jeg måtte jo følge meg jeg også på hva som kunne dukke opp. Så der lå vi med nesene våre i alle retninger og sovnet først langt på natt.

En stjerneklar kveld.Femunden Engerdalen.


 Godnatt fra hengekøya i skogen.

 Nyte måneskinn fra hengekøyen ♥

 Vi våknet til reinsdyr som beitet i ganske nært.Nansen var rolig så tror ikke reindsdyrene så på han som en trussel. Mulig dem trodde han var en tam sau:))))   Litt stiv og støl i nakken etter en litt vindfull natt. Men morgenkaffen smakte uansett hvor trøtt man er.....Jeg vet ikke om dett er Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen eller Rudolf.
Mulig det er en helt annen...... :))

Blir en del slækking og sabla mye kaffe.
Aldri drukket så mye kaffe i hele mitt liv som på denne turen her.

Ja også litt kaffe.....

 Litt kaffe til......

Denne dunjakken har jeg med overalt. For det første tar den veldig liten plass i sekken. Den har flere bruksområder. Jeg bruker den til pute, til sitteunderlag og ikke minst er den alltid god og varm å ha ta på sene kalde kvelder.  Nå har jeg hatt den i 3-4 år og den er like fin. Favoritt på tur!  Helsport produkt.

Høstfargene sniker seg på.

 En kan gå langt og lenge her på vidda.

 Inn i mellom tok vi en sprade tur så nansen fikk rive av seg litt. Kjekt å  fly rundt for egen pote.

Lavskrikene er veldig tamme og lager de søteste lydene. Denne kom helt frem til hånden min. Enda Nansen lå på fanget mitt. En veldig fin opplevelse.

Selv om det er ganske flatt så er det fjell her på vidda.

Så flyttet vi inn inn i storstugu.Sponset innlegg : Ulvang | Lundhags

Vi knuser til med litt kaffe til.....

Hva skal man velge...


Som det ofte kan være på vidda kommer regner i små med strie byger. Så stopper det like raskt opp. Fint å kunne gjemme seg blant træren da. Etter regn kommer sol....


Da ble plutselig ble lyset helt fantastisk, vi ble stående helt fjertret og bare se.


 Dette var absolutt en av de fineste kveldene på hele turen.

Skal smake med mat. Lukter godt....Jeg pakker alltid en liten pose med urter når jeg skal på tur. Det gjør ekstra susen på maten. Dessuten får man disse ekstra gode matduftene.
Dagen derpå var det på`n igjen.

I denne elven var det så mye stein at jeg hadde problem med å holde på balansen.

Menst blikket drev nedover elven så brente jeg et par poteter gitt.

Man kan sitte ganske lenge slik å dagdrømme...

La tankene vandre fremover....


Da var vi klare for å ligge på en god og varm hytte for et par netter.

Dette var virkelig et flott lite eventyr.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg