Restemiddager og polarbrød.

 

Å ta seg tid til turer i naturen tror jeg personlig er noe av det viktigste vi gjør i en stresset hverdag. Det er heller ingen andre steder maten smaker så godt som når man er ute. I et aktiv hverdag er middagsrester super turmat. Her i familien kaster vi svært sjelden mat. Det er litt som å banne i kirka!  Så her vil jeg dele noen supre tips til restemiddag. Vi har nesten alltid med polarbrød som tilleggsmat da det er like populært både hos barna og de voksne. 
Dessuten er det enkelt å ta med på tur.

Vi går nå inn i en tid med store mengder mat. Mye kastes selv om det kan brukes til restemat. Det er jo ingenting som smaker så godt som å "maule" kalkun eller juleribbe sent på kveld fra kjøkkenbenken. "Maule" er da sunnmørsk og betyr "småspise" eller" nippe"  Vi sunnmøringer elsker jo å maule fra både skap og skuffer. Men storsett blir det likevel alltid noe til overs. I stedefor å kaste restene, frys ned i poser. I god tid før en tur, tin maten litt i forkant og pakk restene i folie.  Da er det bare å varme dem på bålet mens familien går på oppdagelsesferd eller har den tradisjonelle skikonkurransen.

Husk at god brensel for kroppen er likeviktig som godt ullundertøy. 
Begge deler varmer kroppen like mye. 

Jeg lover deg at dette er turmat som blir spist.  Med så mye god brensel i kroppen vil alle ha en ny giv til å forsette litt til fra der man slapp, og man holder seg både mett og varm.  Husk at god brensel for kroppen er like viktig som godt ullundertøy. Det vet vi som både har fryst og sultet et par runder på tur. Jeg synes polarbrød sine julehjerter er ekstra fine å servere god mat i på denne tiden. ♥ ♥

Flere en barn og voksne som liker polarbrød og rester ♥

Her er noen av mine favorittrester.

STUFFING MED POLARBRØD.

Epler
Bacon
Sviske u/stener
Champinjong
Rødløk

Alt skjæres opp i passende biter. Stek først bacon før du deretter har i champinjong, svisker, epler og rødløk. Disse smakene sammen er umotståelige og vi har aldri kastet så mye som en liten sviskebit av denne stuingen noen gang.  Her blir alt spist.
 Nb! Viktig at tallerkenen er litt brent....


 MØR & POTETER MED POLARBRØD.

Poteter som ikke har blitt spist legger du i kjøleskapet. Der kan de fint ligge noen dager. Før du skal på tur så kan du skjære de i terninger og steke dem gylne. Dryss litt nellik og kardemomme mens de steker så får du også litt av den gode julesmaken. Litt havsalt på toppen gjør også susen. Tørremør skjærers også opp i biter og stekes sammen med små asparges for seg selv. Pakk i folie og ta med på tur.



 KALKUN  MED POLARBRØD.

Den enkle sunneste varianten er den med stekte kalkunskiver, en liten dott med potetsalat som smøring. Legg ruccola på potetsalaten med kalkun og avocadoskiver oppå der igjen. Smaker så godt!




I samarbeid med @helsport og @norskpolarbrod.
Bon Appetit fra meg og Nansen.

Kommentarer

  1. Hi Jill
    Everything looks delicious, especially in cold weather! For now, we are in midsummer here in the tropics and I can only think of fruit ice cream under a good shade, hehe.
    Have a great New Year's Eve in these beautiful Christmas landscapes!

    Cheers,
    Bia <º(((<

    SvarSlett
    Svar
    1. Thanks Beatriz:) Have a wonderful Christmas ♥

      Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg