Aursjø Bismo.


En tur fra i fjor sommer.

Aursjø ved Bismo i Oppland, har blitt en av mine nye favorittsteder. På landsbasis er dette stedet som har minst nedbør i hele landet. Men det er jo ikke bare derfor.  Vidden innover fra Aursjø er oversiktlig og jeg vil tro det er et veldig bra jaktterreng for dem det gjelder.  Jeg pleier å parkere ved slutten av Aursjø. Fra der går jeg ca 90 minutt mot vest. Der finner man et vakkert turkisfarvet vann med litt fisk i og ingen mobildekning. Helt perfekt for oss som liker stillheten og roen.

Denne turen tok vi tidligere i fjor sommer. Jeg synes å huske at det var i starten av Juni. Det var skikkelig dårlig vær hjemme, så vi rett og slett tok turen til Norges tørreste sted.  Vi parkerte som vanlig innerst inne ved Aursjøen. Denne turen gikk vi bare et par steinkast før vi slo opp teltene. Lite folk, mye vind og rekker med myrull. Eneste vi møtte på var en gjeng med sauer som hadde lyst å hilse på oss. Men i det dem nærmet seg teltplassen, skiftet dem retning. Nansen synes det var helt på sin plass. Han er ikke redd sauer, men liker å holde seg unna.

Jeg hadde vært der et par ganger før og siste turen var i 2018 sammen med min yngste datter Kristine.  Det ble en utrolig flott tur. Høye sommertemperaturer, turkise badevann og solbrente legger. Alt man kan forvente seg i høyfjellet. Aursjøen ligger på 1000 moh så man kan vel si at dette er på høyfjellet. Utrolig flott terreng og jeg kommer nok tilbake hit alt til sommeren i år.

Link til turen jeg og Kristine hadde.
Myrull kan være utrolig fotogent når dem blomstrer for fullt.


Var bare å heise flagget og nyte middagen.


En som nyter vinden i pelsen.
Kosetid blir alltid prioritert.

Det var en vindfull tur så absolutt, men vi som er fra sunnmøre er godt vandt til å lene oss mot vinden.Lena og Nansen på vift. Skal tro om han kjenner på samme nasjonalfølelse
 som oss når vi ser flagget......:))) 
Kikke litt...


Slumre litt...Drikke mer kaffe...Tankefull.....som vanlig ikke lyst hjem.Vi kjørte over Trollstigen begge veiene. For en vakker tur det er i seg selv. 


Kommentarer

 1. Hello Jill,
  It's always nice to see and read your report of your travels. So very nice.
  Your pictures are amazing again. So great!!
  It's very impressive to see how you can do the daily things of life in that area. I love it to enjoy these posts. Thank you!!

  Warm regards,
  Marco

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg