Hellandshornet 882 moh.


Har man mulighet må man bare kaste alle plikter til side å komme seg ut på tur, når Sunnmøre byr på slik en vakker dag som dette var. Selv om solen tar godt på denne tiden, er selve nordavinden fremdeles kald. Men våren har kommet for å kreve ugjenkallelig sin rettmessige tid, og mange steder gir nå snøen tapt. Tiden for å pusse støv av turskoene har kommet. Men et lite godt råd er å la brodder med litt kanter på ligge i sekken en stund til. Toppene byr fremdeles på snø. 

Fra Helland som ligger over sundet ved Brattvågen går turen til Hellandshornet. Første stigningen går i tett bjørkeskog. Denne stigningen er ganske bratt og er den tyngste delen av turen. Du går nesten hele høyden på 882. For å være helt eksakt går du  827 høydemeter.  Denne turen merket vi også at flåtten hadde vært særdeles aktiv i å formere seg. Nansen ristet av seg en god del da vi kom over tregrensen. Så det ble til av vi sjekket oss selv også. Man får litt respekt for den lille blodsuger`n når man har kjent den på kroppen. 

Men man glemmer egentlig raskt både flått og annet i det man kommer opp til platået der Midtfjorden åpenbarer seg. Dette med fjord og fjell er noe man aldri blir mett av å se på. Spesielt på slik solrike dager. Vi gikk en liten stund i bare tynn t-shirt, men det ble i kaldeste laget. Ofte på denne tiden når vinteren henger litt igjen, og våren trenger seg på kan det være vanskelig å finne rett bekledning. Som regel gjør en ulltrøye uansett susen. Ull regulerer kroppstemperaturen så godt et klesplagg kan regulerer kroppstemperaturen. Ha med et ullskift i sekken. Det er lurt.

Av alle fjellene som ligger på denne linjen, er vel Hellandshornet den drøyeste turen. Det er også mange som går rundturen, Hellandshornet, Storefjell og Urfjellet. Da må man belage seg på en hel dag i fjellet, matpakker og bekledning deretter i et utrolig flott terreng.


Flott utsikt er for enhver.


Haramsøy og Longva.


Dude...


Det er så vakkert når du kommer opp i fjellsiden og Midtfjorden åpenbarer seg. 


Utsikt utover mot Ona og storhavet.Misund, Midtfjorden og helt innerst Molde. Lena drømmer seg langt bort .....


Siste platået før toppen er det utrolig mange fine rasteplasser med denne utsikten til. 


Litt av  Grøtshornet, Grødet, Rekdalshesten


Lauparen stikker opp.


Et litt flatt parti før stigningen til toppen starter, den er litt mer en passe bratt.
Men helt overkommelig for de fleste. Molladalstinder.


Myse etter et sted å spise matpakken.
Hornindalsrokken popper opp.


Blåskjerdingen er lett gjenkjennelig til høyre på bildet.
Matpause med utsikt til Urfjellet. 


Utsikt mot Haramsøy og Longva. At det nå er bestemt at det skal bygges vindmøller på Haramsøya er meg fremdeles totalt uforstående.  Skal nå dette vakre fjellet med dyrkede marker på toppen bli ødelagt. Haramsøyingene har virkelig kjempet et lang og intens kamp for å stoppe dette. Men denne gang gikk det ikke i naturens favør. Bare nitrist.


 Utsikt til Hellandshornet fra Synnalanshornet.


Solnedgang fra Mandagskveld. Nydelig og iskaldt.

Sponset av Ulvang Helsport | LundhagsVarri

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg