Sabla bra turøks / Gränsfors.


Har du sett et slikt smykke av en skogsøks?  Den er i fra Gränsfors Bruk, Sverige. Øksen har også 20 års garanti. Øks er det eldste verktøyet som har blitt brukt av mennesker. I forhold til de første øksene som ble laget for 1,6 million år siden kan man si at det er skjedd en del med linjene. Jeg har alltid savnet en øks på tur og har lenge tenkt å investere i en, men har vært usikker på hva jeg skulle kjøpe da det er mange produkt på markedet.

 Så her om dagen fikk jeg en liten mulighet til å teste ut dette lille smykke med de smekreste linjene. Ja den er rett og slett pen å se på. Det finnes jo ulike økser til ulike formål, men denne skogsøksen er perfekt til mitt bruk. Bladet er sylskarpt og fikser det meste jeg prøver meg på. For meg som har liten hånd får jeg et perfekt gripetak rund øksen slik at jeg får bruke "styrken" min fullt ut. Den er liten og snerten å ha i tursekken også. Rett en snasen liten sak. Skinnet som beskytter selve øksehode er jo ikke mindre lekkert laget.

 Håndsmidd med stor omhu som den er merker du at den har en helt egen kvalitet i seg. Selv om funksjonalitet kommer først må jeg si at dette lille smykke av en øks henger til pynt på veggen på hytten når den ikke er i bruk. Den er håndlaget av Gränsfors Bruk i Sverige som har lagt sin stolthet i sitt profesjonelle håndsmidde arbeid gjennom 100 år. Uten å blunke kan jeg anbefale denne øksen om du tenker på å investere i en liten turøks.


Mer informasjon om øksen
 Instagram 

Kommentarer

Populære innlegg