Camp Flesjehornet


Dagen for en ny tur var kommet og denne turen ble Lena med. Lena er en turglad venninne som fikk lyst å teste ut teltlivet.  Planen var å gå opp til Litlebotsvatnet som ligger på 841 moh ved Dyrkorn. Vi kjørte inn til sætra vi skulle gå ifra. Viseren pekte alt ganske så sent. I det vi kommer inn ser jeg bare et tykt hav av mørke tunge skyer med regn. Jeg tok en rask avgjørelse da jeg hadde lyst hun skulle få en fin opplevelse på sin første telttur. Ikke det, hun er en søt fjellgeit av de sjeldne. Å gå var ikke utfordringen, men det ville bli ganske kjølig der oppe. Så å sitte utenfor teltet å kose oss var liksom ikke aktuelt da. Vi hadde sittet i teltet resten av kvelden.

Det kan være litt kjedelig på sin første telttur. Jeg tok en kort avgjørelse og sa " vi snur". Vi peilet oss rett inn på det greieste punktet der det var sol. Det ble Sulafjellet og Flesjehornet. Det er et par år siden jeg var der sist.  I det vi endelig fikk begynne å gå etter mye bilkjøring, vet jeg ikke hvor mange ganger vi prøvde å gi uttrykk over hvor vakkert det var denne kvelden. Men det var mange ganger vi uttrykte det.....veldig fornøyde med oss selv for vi tok denne avgjørelsen. Et lite eventyr kunne starte.


 Det er klart man må ta en gløs ut mot sin gamle havn. Det er jo utsikt til alle kanter når man går oppover mot Eltrane. Vi fikk også panorama utsikt til solnedgangen.

 Jo mer solen sank mot havet, jo lenger opp kom vi. I det solen gikk helt ned kunne vi endelig sette ryggsekkene på bakken. Jeg bar ganske tungt denne turen så jeg ble ganske svett. Det er et lite stykke mellom vannkildene der oppe. Derfor ble nok sekken ekstra tung når jeg dro på noen liters flasker med vann. Tror ikke en gramjeger hadde gjort det nei..... :) Det er nok bedre å bare gå til vannkildene å hente litt vann. Vi gjorde jo det også.
Mens Lena koste seg med Nansen og hans utstoppelig glede over å være sammen med henne, slo jeg siste pluggen i bakken ca 23:30. Godt å lete frem stormkjøkkenet for å få noe varmt i kroppen. Det var utrolig godt. Når solen forsvinner blir det ganske kaldt når man er svett. 

Snart fullmåne.....G  O  D  N  A  T  T


Det var like godt å få skife til superundertøy å krype ned i en deilig soveposen. En rolig og fin natt uten det store kromspringene. Bare to blide tauser som småputret i kor. Tror Nansen stemte i med et par fjerter. Jauda, står ikke på stemningen.


M  O  R  G  E  N  G  R  Y


Yr meldte fint, men som vi alle vet snur været rimelig raskt. I det vi tok en morgenrunde på "toaletten" ca kl 0400 så vi at yr endelig meldte rett vær. Vi hadde en skikkelig flott dag å glede oss til. Det var bare å sove et par timer til. I et slikt lys kunne ikke muligheten til å ta en liten fotorunde gå fra meg. Men den ble veldig kort før jeg igjen krøp ned i en varm sovepose.
 
Et varmt og litt slørete morgenlys. Et cruiseskip på vei innover fjordene.
 Vi våknet litt før Lena som ennå lå i teltet å småputret. Jeg hadde ikke hjerte til å vekke henne. Når været byr på dette må man bare legge seg ut å dorme i soveposen. Både mygg og fluer holdt seg faktisk borte. Mulig den nye myggstiften jeg kjøpte var så bra som jeg hadde hørt.

Mens Lena våknet til liv, tok vi en liten rundt ut på kanten for å kikket på utsikten. Upåklagelig! Det er alltid så vakkert å se når cruiseskipene kommer innover fjorden  og legger til ved kaiene i Ålesund. Flott syn!


Morgenduggen er i ferd med å gi tapt for morgensolen.

 
http://www.helsport.no/fjellheimen-superlight-camp
Fjellheimen Superligt, så mye plass til så liten vekt!
Storstua mi! ♥

 Etter en kort stund var Lena også på plass med soveposen. At hun kommer til å dra på teltturer igjen er jeg ganske så sikker på. Tror hun synes dette var en fantastisk måte å våkne på. Det er klart at morgekaffen smaker ekstra godt i slike omgivelser.


Foto: Lena

K  L  A  R     F  O  R    T  U  R!


 Råsen ut til Elstrane er oversiktlig og enkel med storslått utsikt. Både joggere og syklister tar denne turen ganske så ofte. Ut på dagen kom det en del turfolk.


Sætrevatnet.

 Der du ser den oransje pilen er teltet. Teltplassen lå ikke så langt fra råsen. Flesjehornet ligger på ca 581 moh.  Turen til Elstrane er ikke høy, men ganske lang.

Gjengen koser seg med utsikt mot Storhornet på Godøya fra Eltraneset.
Sætrevatnet er ganske fotogent.


 Lauparen midt på bildet.


 Rødstilken som vi møtte er en av våre vanligste vadefugler og hekker over hele landet. Dens sterke og markerte sang høres fra fjæra og våtmarker fra slutten av april og nesten hele sommeren.


 Ikke før i 19-tiden var vi nede fra fjellet.


Etter en ganske så godt fiskegryte fra REAL, lå vi å dormet langt utover ettermiddagen etter vi kom tilbake fra Eltraneset. Herlige temperaturer og helt vindstille. Vi kunne ikke ha bed om mer. Det ble en ganske vellyket første camp for Lena og en ekstra kjekk tur for meg og Nansen. Takk for en super tur. Vi håper det blir flere.

Foto: Lena

Et lite eventyr var 
over for denne gang....

Kommentarer

 1. Det var slike fine bilder. Blir så inspirert att!

  Britt:)))

  SvarSlett
 2. Hello Jill,
  This is raelly amazing. What a wonderful places to be.
  A great view and what a beautiful sunset you've caught on these shots.
  Shot 33 is very well done with the golden colors.

  Hilsener, Marco

  SvarSlett
 3. Det ser ut til å ha vært en glitrende tur litlemor!:) Noen virkelige blinkskøt også.

  SvarSlett
 4. Han der Nansen har det godt. For en fin bamse han er:)

  Bente -:)

  SvarSlett
 5. UNDERBARA bilder!! Ni bor så vackert till :))

  SvarSlett
 6. Du bor heise bra te ass! Flott natur, ja mye flott og se til i det heile :-)

  Karl E.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg