På jakt etter nye turmuligheter.


Det skal sies at når man er så heldig å bo på sunnmøre står turmulighetene i kø. Det er bare å peke på kartet så finner du vakre turer overalt. Et turmekka av de sjeldne. Her finner du hverdagsturer, turer som tar dagevis og turer som er barske og turer som er vakre.  Jeg har mange på listen, men inn i mellom drar jeg ut på måfå for å finne flere nye likevel.


Forrige helg gjorde jeg nettopp det. Jeg bare pakket pikkpakket mitt og dro.  Det er  også kanskje noen av de gøyeste turene jeg drar på. Det er så spennende å bare skulle svinge av til et sted du bare har hørt om, men aldri har vært.  Du har ingen anelse om hva du vil få se. Fjell, vann, himmel og lys i helt nye former. For meg er det et fantastisk eventyr å få oppleve. Og jeg blir så sabla forventningsfull. Jeg har faktiskt ennå tilgode å bli skuffet også. Natur er jo vakkert uansett nesten bare lyset er tilstede.


To av disse stedene jeg hadde hørt om ligger ganske nært hverandre. Det ene til venstre for veien og det andre til høyre. Det ene stedet grælt og lite flora. Det andre grønt og frodig, men begge har fiskevann og et mengde av fjellområder og besøke. To små mekkaer med litt forskjellige fasiliteter. Jeg kan nesten ikke vente til våren med å besøke begge stedene. Ble ikke så mye bilder,  mange er tatt med mobil. Men litt blir jo det likevel.....Så her kan du ta en sniktitt på turer som skal utforskes mer.


Speideren.Se på siste kveldslyset sammen ♥
Klokken 20.00 ca var teltet slått opp og roen rundt et litt vindfullt bål senket. Men litt varm suppe måtte vi ha etter en lang dag på jobb. Nansen har noen av sine beste stunder foran bålet. Jeg tenker iallefall det når jeg ser hvilke ro han får av å ligge slik.
Det var tilfeldige og noe flaks sikkert at jeg våknet presis klokken 0300. Helt klar stjernehimmel og det var bare å få på seg klær å komme seg ut av en varm sovepose. Det kan til tider være fjøle kjipt når jeg vet jeg må ligge å fryse en stund før varmen sprer seg atter i kroppen. Men det er jo alltid verdt det.


Når man ikke er så dyktig på innstillinger blir det jo deretter. Der blir liksom ikke helt klart. Hadde jeg bare kunnet skylde på kameraet.....:)Neste morgen stod vi opp litt i forkant av lyset jeg håpet ville komme. Det kom. Akkurat dette lyset synes jeg er særdeles vanskelig å prøve å gjengi på bilder. Men du må bare dra pusten ekstra godt når morgensolen treffer fjelltoppene.

Klokken 0700 fikk vi dette vakre lyset.
 Når Nansen kryper inntil da river det godt i teltet.


Det er litt vanskelig å høre på film men kan 
tenkes det var vindkast oppi 14 m/s. 


Selvsagt hadde jeg ikke langlinsen tilgjengelig da en kattuglen kom flyvende rett mot meg. Den sneiet meg på 3 meters hold. Siden den kom i samme høyde som jeg var, fikk jeg sett den rett i øynene.  Helt fantastisk! Bak kom en herskare med småfugler pluss et par større fugler. Det virket som uglen ble jaget. 10 minutt senere satt den rolig i et tre rett foran meg da jeg hadde kommet litt lenger ned i fjellsiden. Fikk denne lille snutten og i det jeg skulle få på langlinsen kom et mylder av småfugler tilbake. At dem kom for å jakte på uglen var helt tydelig. Uglen fløy like raskt igjen. Det var en spesiell opplevelse og ikke ante jeg at småfugler jaktet på ugler.


Bokstavelig talt en iskald tur.
Regnfulledager litt lenger nede i fjellene kan være vakre og mystiske. Vi fant iallefall et nytt tursted etter å ha kjørt et godt stykke både oppover og innover, forbi fosser og elver. Veldig spennende områder med mengder av fiskemuligheter. På en seter oppi fjellet lå disse fortapte stakkarene.


På vei hjem to vi å kjørte over Trollstigen.


Barske fjell.

To nye flotte og spennende tursteder står nå på turlisten. Kanskje alt i år rekker vi å utforske litt før snøen tar helt overhånd.


Ha en fin uke!

Kommentarer

 1. Spennende Jill!😄 Gleder meg til å lese mer om disse stedene 😋

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ole. Du kjenner nok godt til områdene jeg snakker om.
   Tenkte faktisk å ta en prat med deg:)
   Vi tjallast:)

   Slett
 2. Flotte bilete og spanande å utforske ukjende turområde. Ser ut som du hadde nokre fantastiske naturopplevingar!

  SvarSlett
 3. Hello Jill,
  This is really amazing. Fantastic shots.
  Great to see that red colored sky at the start of the day. And what a incredible beautiful sky with the stars by night. Very attractive with that light at your tent.
  The nights will be cold now in the mountains, but the beauty of the view makes all well.
  Good shots Jill !!!

  Best regards,
  Marco

  SvarSlett
 4. Så fin fargetone i bildene Jill! Alldeles!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg