Årets siste tur i bakhagen...


 Sugen på et eventyr i en hektisk periode? Da gjelder det å bruke fantasien. Selv om jeg nå bor i skogen med mye turterreng rundt meg er higen etter utmarken så stor at jeg aldri har brukt bakhagen før.  Men på slutten av året var det ikke tid eller rom for å ta seg en lengre tur. Så en liten avstikker på et lite døgn var alt jeg fikk til. Det ble et lite eventyr likevel i en vakker stjerneklar natt.


Det nærmet seg fullmåne, kulden var bitende og himmelen stjerneklar med mange hemmligheter i.  Stabile 11 minus i det jeg tuslet oppover skogen i knirkende snø med en stappfull pulk. Godterier, julekuler, telt, reinsdyrskinn og sågar et munnspill. Jeg manglet ingenting.  Behovet for å ligge foran bålet var stort. Jeg trengde bare et lite eventyr. Av og til er det nok for å slukke tørsten. For en liten stund i allefall......

Etter 20 minutter svinget jeg av til venstre inn mot skogen. Lenge siden jeg så meg ut en brukbar teltplass til slike formål. Jeg visste godt hvor jeg skulle. Litt tungt å dra pulken til bens. Skiene uteble da det ble denne kortreiste turen.  Det er utrolig vakkert i skogen slike dager. Snøen som henger fra trærne, iskrystallene som har lagt seg over små dammer. Solen som får diamantene i snøen til å glitre. Det er så vakkert at jeg må ofte dra pusten en ekstra gang i takknemlighet for at jeg får oppleve dette.

Godt var det å få teltet opp å fyre opp bålgruva som jeg fikk laget. Som jeg selvsagt ryddet bort etterpå. Spørløs ferdsel alltid. Etter å ha hugget meg et lite skeivt juletre og hengt opp julekulene var det bare å brette ut reinsdyrskinnet. Utpå kvelden tok jeg ut soveposen og lå under stjernene og filosoferte. Herrejemis som jeg koste meg. Tenk så lite som skal til for at man kan ha det så bra.

Når man er ute i skogen i utgangspunktet skal du ikke gå så langt før villmarksfølelsen sniker seg inn i tursjelen. Ikke mindre ble følelsen når Mikkel rev kom å snoket rundt teltet etter leggetid. Var sikkert sugen på julegodt. Noe han nok ikke fant stakkar`n. Jeg burde jo ha lagt ut litt, men tenkte ikke så langt. Nansen forholdt seg like rolig som alltid. Han har nok blitt vant til at reven sniker rundt hytten da han ligger ute i line meste parten av kvelden etter eget ønske. Han har blitt helt konge der ute og bjeffer sådan når det kommer folk. Noe han aldri gjorde da vi bodde i hus på øyen.Vi sovnet og sov godt hele natten helt frem til klokken 10.00 dagen etter. For noen syvsovere.

Nydelig blåtime.
Disse bildene taler vel for seg selv hvilken ro kvelden hadde. Selv om det var 11 minus var jeg varm og god foran bålet på mitt reinsdyrskinn. Natten likeså.En stund lurte jeg på om jeg bare skulle ligge der jeg lå for himmelen var utrolig vakker. Men krøp meg inn i teltet litt over midnatt. Men for en nydelig kveld å ligge ute...
Yr meldte sol, men som ofte med yr så melder dem helt galt vær....kan ikke forstå...:)


Vi pakket vel ikke teltet før nærmere lunsjtid.

Takk for et fantastisk turår. Gleder meg til neste som vi alt er i.


Nøgde kjelle.Kortreiste turer er en fin start for deg som har lyst å begynne med overnatting alene eller med noen. Vi alle har jo startet et sted å liksom gått veien. Skape mestringfølelsen på en trygg og grei måte. Så lærer du etterhvert. Viktigste er å ikke være for ambiøs både på utstyr og varighet. Start i det små og finn gleden ved det du gjør. Mitt beste råd er å være god og varm. Det er det viktigste for å kunne ha det behagelig ute. Om ikke blir det litt naturlig at turen blir kortere. Det finnes så mange tips på nettet at jeg dropper å komme med en tirade av gode råd.


Håper du får et supert turår!

Kommentarer

 1. Så flott innlegg!Nydelige bilder alle sammen:)))

  SvarSlett
 2. Hello Jill,
  Wonderful pictures. Great with so many snow.
  It looks very cozy in the evening with the lights and the little trees.

  Kind regards,
  Marco

  SvarSlett
 3. Det er ikke høydemetere, lengde eller det "extreme" som betyr noe for gode friluftsopplevelser. For en herlig timeout. Dere to! Men dere har jo skikkelig vinter jo!! Tøffa :) Skal jaffal starte overnatting utendørs i år, men må nok vente til litt varmere tider med det utstyret jeg har. Nyter dine bilder og tar med meg tips og råd i sekken. Det gir bare inspirasjon og mersmak til fine opplevelser utendørs :)) God helg!!! :D

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg