Lykkelig i egen bakhage ♥


En skulle tro jeg hadde pakket for en lengre ekspedisjon skulle man dømme etter spennet i pulkesekken. Kanskje var det drømmen da jeg fylte den opp. Men den gang ei. Det ble bakhagen igjen. Hvorfor ble det bakhagen igjen? Jo, en slags forkjølelse prøvde å gjøre inntog i kroppen. Jeg strittet selvsagt i mot som vi alle gjør. Og jammen tror jeg det fungerte...

Derfor ble gåturen kort, teltturen hakket lengre. Tre fine dager fikk jeg subbe rundt i skogen som jeg kaller villmark. Naboene sier at det har blitt observert jerv rundt området her.  Reven er innom hytten stadig vekk. Gjerne med  hjort og rådyr i hælene. Eller kanskje det er omvendt. Ikke ser jeg lys og ikke ser jeg folk der oppe og da er det villmark nok for meg. Det er jo faktisk mer dyreliv i skogen rundt hytten enn stedet som egentlig var målet.

Vi gikk i samme retning som sist vi var på tur i "bakhagen". Vi svinget bare litt mer til sørøst denne gangen. Der var nemlig en "SpotOn" plass til min "tickettothemoon" hengekøye. Planen var jo å late seg i hengekøyen mesteparten av kvelden. Jeg var jo tross alt nesten litt syk..... Men helt slik ble jo det ikke.  Nei, et koselig skogsbål som skal vare kveld etter kveld krever sin vedfavn. Jeg vil bli særdeles overrasket om noen finner døde kvister og grener i området rundt der vi var. Jeg gjorde egentlig rent bord til sommeren. Nye kvister, knoper og stilker er velkommen.

Det ble egentlig mye jobbing med å finne ved som kunne brukes. Gå løs på trær gjorde jeg ikke. Jeg hadde ikke noe spesielt krefter til overs å gå løs på tykkere stammer med øksen.
 Så dagen etter tok jeg en sjefsavgjørelse. Jeg tok pulken tilbake til hytten for å hente en vedsekk ( joda tungt det også, men på en annen måte) . Jeg hadde jo så lyst å ligge å late meg litt. Noe jeg tror er ganske så obligatorisk å bruke tid på når man er på tur. Ligge å late seg altså. Så da måtte det bli litt "fjuskeved". Jeg var like fornøyd der jeg lå foran bålet med en brennheit kakao.

Å ligge foran bålet under åpen himmel i soveposen, se frostrøyken som 
stiger opp mot en stjerneklar natt. Lang unna hører du hundene som uler i glede over
 å kjøre spann. Å oppleve dette 30 minutt fra hytta er villmarksfølelse nok for meg.
 
Dag to ble mye roligere, da jeg slapp å springe rundt med øksen etter ved hele dagen. På dagtid ble hammocken flittig brukt. Der lå jeg å tenkte på alt og ingenting. Leste litt kart. Tenkte på alt og ingenting igjen.  Tror det også er ganske obligatorisk på tur. Tenke på alt og ingenting, igjen og igjen... Vel, Nansen krevde noen runder med ballkasting og  snusing.  Han er så rolig og lat at han likegodt tok et par runder i hammocken han også. Utpå kvelden forflyttet jeg meg fra hammocken til bålet, fra bålet til teltet da gradestokken falt ned på 9 minus. Hele tiden i soveposen. Det er jo det som er så unikt på tur. Ligge i soveposen å telle gnistre fra bålet, stjerner på himmelen, eller hva som nå skal telles, eller tenkes eller ikke tenkes....just love it. Oss to ♥


Et aldri så lite drøs med snø kom første kvelden.

Flott teltplass!


Slik var jo planen at jeg skulle ligge hele kvelden, men det rakk jeg jo ikke før bålet
sluknet igjen. Hadde ikke hjerte eller ork til å begynne å hugge i trær.


Trolltind - 1,3 kg. Dette slår du det opp raskere enn din egen skygge. Et lite og sjarmings telt. Teltet står av seg selv, vel og merke på slik passe vindstille dager. Det er selvsagt også barduner på teltet. Jeg festet bare  bunnen denne gangen. Det jeg liker ekstra godt med teltet er jo at om man ønsker er det lett å flytte åpningen etter solen. Hva er bedre enn å få både kveldsolen og morgensolen fra teltåpningen.

Det jeg kommer til å savne en styggværsdag er nok forrommet som for.eks Fjellheimen har. Fint rom til våt hund og våte klær. Men et telt jeg helt klart kommer til å bruke mye. Eneste svake punktet jeg fant var bunnen. Jeg tenker i allefall å forsterke den. Men dette teltet liker jeg absolutt. Det er grei plass til meg og Nansen i teltet, men med en tredje person så hadde det nok blitt litt trangt.


Godmorgen fra skogen. Her er klokken 0700 så vi sovnet til igjen og sov til 10.30. Galskap!


 Slumre videre i hammocken. Sovehjerte...


Prøver å våkne litt...


Fisk til frokost, eller det ble vel lunsj er ikke hverdagskost. Blir sikkert knallvåken nå...Lett å rydde i teltet. Med reinsdyrskinn i teltet blir det dyrehår overalt.


Vedsankeren...tok noen runder til før jeg tok pulken og tok turen tilbake til hytten for å hente en vedsekk. Følte det var helt innafor på denne turen.....


Etter vedhenting måtte jeg selvsagt ha en pause igjen. Kartlesing favoritt tingen på tur.
Hva skjedde, pluselig var den opptatt..


Dette var saker. Det hadde jeg faktisk ikke trodd han ville like.Eventyrlig villmark i bakhagen:)) Et stykke unna kunne jeg høre hundene ule i glede over å kjøre spann. Det er noe helt spesielt når en hund uler ute i marken. Det er vakkert å høre på. Like vakkert er det å høre bålet. Noe helt eget og trygt ved den lyden. Det ble så mange uklare bilder på denne turen. Kan jo alltid skylde på formen, men....

Første gang jeg har sovet i soveposen på vinterstid uten dunjakken min. Jeg brukte denne Rav genseren fra Ulvang, samt en Rav pants. Ganske tykk ull. Vel og merke hadde jeg varmepose, men den varer ikke evig. Skulle jeg investert i varmt superundertøy å sove i på telttur kan jeg anbefale disse to både til voksen og barn. Skal skrive litt om den i neste innlegg. Den har iallefall fått sin faste plass i vintersekken min og den har fått flere bruksområder alt:))


Å få bære kløv er så stas. Selv om den er tom. Eller, jeg pleier å legge i noen godbiter.

 Tre herlige dager var over. Rundt 13 tiden dag tre pakket vi og tok turen tilbake til hytten fremdeles uten at forkjølelsen hadde brutt ut. Nå teller vi dager til vi får ta neste tur.  Vi vil ligge i teltåpningen å telle gnistre fra bålet, stjernene på himmelen, vi vil ligge i hammocken å tenke på ingenting, kanskje bruke litt fjuskeved, lese kart, drikke kakao, være takknemlige for vi kan være på tur....

 ♥


 

Kommentarer

 1. Hello Jill,
  Very nice pictures.
  It shows a carefree existence in this beautiful nature. That must be fantastic!!

  Kind regards,
  Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Marco:)) The natur in Norways is really amazing. Even in the backyard:))
   Take care:))

   Slett
 2. åh vilka härliga bilder. härligt liv och en underbar hund.
  / Margareta W

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Margareta:)) Ja, Nansen er en snill, lat og glad hund:))

   Take care:))

   Slett
 3. Nansen and Jill are my nature heroes!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg