Jolgrøhornet 1253 moh.


Det kvinte bra rundt nøva forleden dag da jeg og en kompis tok turen til Jolgrothornet. Det var ganske stille nede i bakken, men i det vi kommer opp på rundt 900 høydemeter tok det helt av. Minusgradene var heller ikke gnipne. Å ta av seg votten ble raskt til forfrosne fingre. Batteriene på kamera og mobil ble tappet på 1-2-3. Det var egentlig altfor kaldt til å ta bilder.

Turen til Jolgrothornet går for å være en lett tur. Det er det også. Det er faktisk beste nedkjøringen jeg har hatt. Føret var perfekto! Og fjellet var raus på pudder. Det var nesten ikke oppkjørt heller. Turen gikk uten Nansen. Han skulle ha to hviledager så han var på helsefarm på Roald. Uvant å gå uten han.Men denne turen hadde blitt for tøff for hoftene hans.


 Hvor finner du Jolgrothornet.

Jolgrotshornet finner du i det du kjører forbi skiltet til Overøye i Stordalen videre forbi Ekrelia til Stavseng som ligger på det lange strekket etter svingen. Midt på strekket tar du av til høyre opp mot en bondegård. Her får du parkere. Turen er godt opptråkket og går gjennom skogen. Flere turmuligheter der oppe. Synnylvsfjorden som går inntil Hellesylt. 
Man ser både Jakta, Slogen og mange andre kjente fjell fra Jolgrøthornet.

Månen stig ...

Kvikke i kasta.

Var ikke så lett å filme så lavt med mobil å kjøre....men kul vinkel.Kveldstemning på Vigra.

Kommentarer

  1. Det var en vindfull tur. Ser flott ut da!

    SvarSlett
  2. Hvordan er turen for en litt liten hund?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg