Kajakktrening mellom isflak.


 Sandbunnen rundt øyriket i Giske Kommune vil ingen ende ta. Hadde det ikke vært for nordavinden så kunne man tenke seg sydentilstander her ute. Men det er sjelden man får fred fra denne iskalde vinden fra nord. Den blåser bort alt som ikke er boltet fast. Vi som bor her klarer oss selvsagt fordi vi er vant til å klore oss fast. Å ligge å sole seg i nordavinden kan til tider virke som ekstremsport. Men padle er derimot ganske gøy når du kan surfe på bølgene. Det ble lite surf idag. Kanskje noen langdryge dønninger utenfor på vestsiden gav litt ekstra fart i bauen inntil land.

Å være er så heldig at man får padle mellom isflak på Vigra er en sjeldenhet. Det blir en ekstra vakker kontrast til den blågrønne havbunnen. Man kan neste kjenne en anelse av å padle et helt annet sted som Svalbard eller Grønnland ( med litt fantasi da) Det kan jo selvsagt ikke sammenlignes. Selv om det både kan poppe på hval, spekkhogger og sel så er vel isbjørn ennå ikke vært et skue her ute på øyene. Om ikke Nansen hadde rotet seg ut på et isflak, men det er han altfor lat til...

Nei, i dag skulle vi klaregjøre en vigring for eventyr på Svalbard da han skal flytte dit. Så derfor var det på med tørrdrakter, matpakke og masse pågangsmot. Her skulle det padles både under og over havet. Her skulle det læres det som læres kunne. Pluss alle unotene jeg har lagt meg til alle årene jeg har padlet. Det er jo selvsagt dumt å lære bort dem. Men det er jo slike småfeil man ikke tenker over. Derfor anbefaler jeg alle å gå på kurs med instruktører. Læringskurven var iallefall ganske bra. Det er vel heller ikke normalen å lære seg å padle kajakk på vinterstid. Storsett ønsker folk dette på vår/sommer delen av året. Men er man vant til havet fra før så er ikke det å velte i kajakk så stor overgang. Det første gangene man får hodet under kald sjø kan det være ganske utfordrende å orientere seg, men dette blir også noe man behersker etterhvert.

Vi fikk trent på mye bra idag. Vel, jeg satt jo i kajakken min. Ikke det. Jeg hadde hatt like stort behov for å trene jeg som noen annen. Det blir altfor ofte turer med kamera. Fin unnskyldning for å slippe å bløyte seg. Begge hadde gode tørrdrakter så det stod ikke på noe. Det ble mange timer med padling og en veldig lang stund med basking i sjøen så ikke rart at han ble nedkjølt på slutten. Det ble faktisk kaldt å sitte å se på tilslutt.......hehe:))

 Det er helt typisk det at når folk skal lære noe så bare stikker dem av:) hehe:)


Det er så vakkert å se disse kontrastene her.

Litt ekstra justering må til. At du sitter godt er viktig. Prøv å juster skikkelig før du padler ut:) Her ute er det så mange småøyer at det er lett å padle inn å få finjustert pedalsettet.
Plutselig ble han så flink at han bare padlet fra meg....hehe!Etter effektiv entring av kajakk, ilandstigning, fremoverpadling, bakoverpadling, innom sideveis padling, lave støttetak, sveipetak/styretak var vi sultne og trengde mat. Etterpå tok vi egenredning og kameratredning.


En brødblings med bruneost gjør underverker på døle padlemuskler.


En stund ble jeg liggende å nyte synet av sunnmørsalpene. Så vakre å se til.


Denne turen tok jeg faktisk tørrdrakten min. Den er supertynn og jeg merker ikke at jeg har den på. Har ofte valgt den bort da jeg blir raskt kald i den. Men RAV sitt superundertøy er så tykt at det var overraskende hvor godt det varmet.  Rav ull er jo mange ganger tykkere en vanlig superundertøy.


Å prøve på rullen andre gang du padler er ambisiøst, men den var ikke langt borte.


Sjøen ser jo egentlig varm ut......


Å prøve sine egne teknikker er også bra.


Tilslutt gikk det litt tid for hver gang han kom opp igjen og da var det vel dags å avslutte.

Å få hilse på beboerne er alltid så innmari kjekt. Blir like sjarmert hver eneste gang.
Siden det er hval i nærheten her så hadde jeg jo håpet det dukket opp en hale eller to. Noe det ikke gjorde. En dag får jeg nok møte dem sånn helt skikkelig, en dag....Etter vi var ferdig hentet jeg Nansen og dro tilbake for å få med solnedgangen. Skulle gjerne ha pløyet sjøen med bauen igjen, men det ble nok timer på sjøen idag. Nansen trengde også en liten springetur. Jeg og han fikk med oss solnedgangen så var det å snu nesen hjem til hytta for å fyre opp i peisen. Blir trett av mye frisk sjøluft.

En super dag til sjøs! 

Kommentarer

  1. Hvordan kommer man dit! Skjønner at det er på Vigra. Har du en mer eksakt beskrivelse sv veien? Erlend

    SvarSlett
    Svar
    1. Tidenes treigeste svar. Du får bruke GPS `n og taste inn Synesvågen. :))

      Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg