Nansen, tur og HD.


 HD er en forkortelse for hoftedysplasi.  Nansen har jo hatt HD siden han var liten. Siden han er vært i veldig god form så har vi kontrollert det til en viss grad. Men han begynner å trekke på årene. Han blir 9 år til sommeren. Og først nå  merket jeg at han hadde smerter.

 For noen måneder siden hadde vi gått litt ekstra mye på tur. Jeg merket at han var mer stiv enn han hadde vært før. I det jeg skulle strekke ut bakbena hans for å massere, knurret han. Det hadde aldri skjedd før. Det var rett til vetrinæren dagen etter. At Nansen hadde smerter var uten tvil.  En stund var jeg bekymret for utfallet.  Vetrinæren sa at vi får se utviklingen. Nansen fikk glucosamin og en liten dose smertestillende som han nå får hver dag. Etter han begynte å ta glucosamin har han blitt en helt ny hund. Det er helt fantastisk å se forandringen.Han gir sjelden eller aldri utrykk for smerter nå. Både vetrinæren og jeg er veldig optimistiske.

Riktig mosjon i variert terreng er det beste for HD.  At hunden holdes slank å trent er også viktig. Den vil med tid miste det meste av musklaturen uansett. Jeg har vært nøye med kostholdet hans. Søtsaker er ikke noe han får. Og han har hele tiden spist for som går på hoftene. I perioder får han også omega. 

Det som kan gjøre det værre er gjerne lek i mye snø og belastning over tid som kløv og trekk. Nansen bærer kløv av og til for han liker det veldig godt. Men kløven er enten tom eller så bærer han noen godbiter i lommene. Han er like stolt uansett.  Det viktigste som vetrinæren sa var at Nansen måtte brukes.  Han skal jo være en lykkelig hund. Vi har blitt ganske flinke på å regulere mosjon og restutisjon.
 
 På tur vinterstid er Nansen ganske rasjonell. Han holder seg i sporet. Er det opptråkket går han fremst. Er det jeg som tråkker opp, går han bak. Når vi skal ned finner han samme sporet og holder seg til det. Om han ligger langt foran legger han seg ned å venter til jeg kommer. 

Nansen vil gjerne rett ut å ligge på tunet etter en hel dag ute. Vi har vært i en kuldeperiode og temperaturene har vært nede i 14 minus på kveldene. Ikke noe problem for en samojed.  Men han må ligge inne en times tid for å myke opp musklaturen.  Etter en  dubb i hjørnet sitt er det ut på tunet for å passe på. Nansen er virkelig en kjekk hund. Rolig og sindig kar som ikke lager noe bråk unødvendig. Kjærlig, hengiven og utrolig glad i alle.  Jeg håper virkelig at vi klarer å forsette med den gode utviklingen så jeg får ha turkameraten min noen år til. ♥ ♥

Bildene er fra en tur Nansen liker veldig godt. Det er også en fantastisk tur for nybegynnere på Randonee. Frostadtinden med sine 807 høydemeter. Slakke svinger og mye pudder om dagen.
En kar som holder seg i sporet.
Nydelige forhold.


Denne turen er for noen dager siden. Ikke helt fullmåne ennå.

Kosetid ♥
Hviler når han kan.

Gir full gass når han kan. Han gir veldig uttrykk for at han liker dette. Men vi tar det alltid i hans tempo. Vel, noen ganger må han faktisk vente på meg også:))
Kommentarer

 1. Hello Jill,
  Fantastic shots.
  Great to see this beautiful location with all snow. Really amazing!!

  Kind regards,
  Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Marco:) It has been really amazing days in Norways :))
   Take care:))

   Slett
 2. Eg syns det er synd med hunden din..håper glucosamin hjelper!skal anbefale den til min datters hund som og har ett skulder parti som er grodd skjevt etter ulykke..Han kan ikke gå på lange turer mer..men vi bræer han i ryggsekk..Lykke til videre!Flotte bilder

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita:) Ja, det er virkelig en stor forskjell før og etter glucosaminet. Kan anbefales:))

   Slett
 3. Återigen underbara bilder. Härligt att glucosamin hjälper Nansen. Det är jobbigt när hundarna blir gamla. Jag har en 1-åring nu så det är full fart.
  Hälsningar Margareta W

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, valpetiden er både herlig og sprø:)) Går å tenker på ny valp jeg også:))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg