Blæja i Norangsdalen, rett ei perle!


I Norangsdalen er det mange vakkert og storslåtte fjell. En kan nesten ikke vite hvor en skal starte når man skal velge tur. Opp gjennom årene har det vært mye farting der inne, men randonee turer har det vært fint lite av. Så jeg og to venninner bestemte oss for at nå var det på tide besøke vinterkledde topper på rando. Valget denne dagen siden rasfaren var meget stor ble Blæja som ligger 1420 strålende moh.

 Blæja  byr på lange og til tider veldig seige bakker. Sure lår blir raskt glemt i det høydemeterene slukes og "kjendis" toppene står i kø. Det er et celebert nabolag Blæja har plantet grunnstenene sine i.  På ca 1100 moh dukker Slogen opp og gir motivasjon til å forsette mens lårene snapper etter oksygen. I allefall mine lår. Men en slik utsikt gjør turen til nesten en lek. Og det skal sies. Uansett hvor trått det kan være,  gjør oppoverbakker noe fantastisk med kroppen din. 

Vi startet litt sent på dag. Sjansene for å få bakkene litt for seg selv er da større. Vi fikk både toppen og bakkene for oss selv og det synes vi var helt toppers.  Det var varmt og blikkstille i det vi tok siste høydemeterene.  Når Storfjorden og Hjørundfjorden åpenbarer seg må man jammen dra pusten enda engang.

Mens vi fikk av oss svette kle, ordnet litt her og der forsvant resten av folkene som var der oppe i det vi kom. For en ro å få toppen for seg selv. En av grunnene til jeg liker å starte litt etter alle andre er jo at da har du en mulighet for å få fjellet litt for deg selv.  En dag som går rett inn på hit-listen av råbra turer.  Føret ned var brilliant og vi var selvsagt alene i bakken.


Trekløveret Synnøve, meg og Lena:) For lang tur til Nansen. 
Synnøve.

Mer som kunst. 

 Kvitegga som ligger på 1653 moh. Dette skal også være en flott tur, noe mer utfordrende en Blæja.  Det sies at det kan gå ras fra Kvitegga ned på traseen til Blæja ved utfordrende snøforhold.


 Du får et ekstra kick når karakteristiske Slogen dukker opp. Her mellom Lena og Synnøve.


 Når man endelig får se fjelltinder glemmer man litt at man kjenner på hvor tungt det kan være.
Å få se Slogen gav ekstra boost i bena nesten på lik linje med en proteinbar. Eller bedre....


Nesten siste kneika. En liten unnabakke før du sluker siste høydemeterene til toppen og den råeste utsikten til Storfjorden og Hjørundfjorden åpenbarer seg. Ene og alene er den utsikten verdt turen.


Utsikten må nytes, ofte! 


 Endelig oppe!


 Hjørundfjorden, sies å være verdens vakreste fjord. Jeg må si at jeg synes det er veldig mange vakre fjorder her i Norge og sikkert i utlandet også. Men nå snøen ligger på toppene blir det en fantastisk ramme på fjordutsikten...de må sies! Mange kjente fjelltopper , Jakta, Risnosa, Saksa, Skårasalen, Dalegubben og mange flere.  Ved slutten av Hjørundfjorden deler den seg i to. Rett frem så kommer du inn på Storfjorden som ender inne ved Bjørke. Som du egentlig ser ganske mye av her. Ved Urke går du inn til Norangsfjorden, der du finner eventyrlige Øie Hotell.  For en boltreplass ♥


 Prøve på et lite hopp, men ikke så lett å få med tunge bein etter en lange og seige bakker. Men smile, det klarer vi.....det skal sies at dette er en snill tur...


" Thats what I like about photographs. They`re proof that once, 
even if just for a heartbeate everything was perfect "


 Er faktisk ganske unikt å få en slik topp helt for seg selv midt i påska en slik dag.  


Nyter matpakken og utsikt til Kvitegga som kanskje er neste tur... 


Det føles nesten på kanten å tisse med så mange tilskuere.......


Dette var virkelig en strålende dag vi kommer til å huske lenge. Ho her altså, en eventyrer av rang. Ser ut som en også:) Kvitegga bak.


 Sitte ikke still ho tøtta her heller. Lena lure på kor ho skal legge svingane.


Et par stopp ned for å hale ut turen. For en vakker avslutning. Bakkene helt for oss selv.


 Takk for en super dag jenter ♥ Dåkke e supre!! Gler me til alle turene vi skal ha:)

 Avsluttet med pæremose på Urkehavna. Særdeles populært!

På vei hjem fikk vi følge av nesten en hel fullmåne.

For lang tur til Nansen så han fikk kose seg på helsefarmen på roald:)

Kommentarer

Populære innlegg