Redd for å dra på telttur alene? For dem som ikke telter hele året, vil jeg si at teltsesongen er enklært  åpen. Det er tider for bedre temperaturer og lange lyse kvelder. Vi har utvilsomt en vakker tid fremfor oss. For litt over en uke siden tok jeg turen til Hestevatnet fra Alvestad. Fin nybegynner tur om du skal på din første telttur, kanskje alene? Et tema som går igjen veldig ofte. Jeg får mange spørsmål om dette å være alene i naturen.  Så da tar jeg en repitisjon på et innlegg jeg skrev i 2016 om "psyken og turen alene". Kanskje dette blir året du hopper ut av komfortsonen din.

I Norge er det veldig trygt å ferdes i naturen.  Her treffer man folk som har den samme intensjonen som deg selv. Det å nyte en god tid ute i naturen.  Dessverre er det noen som bekymrer seg om at noen skal skade dem og det går utover gleden med å være på tur. Det er ingen som har intensjoner om å gå flere timer i fjellet for å skade noen på noe slags vis. Det må i såfall være et unikt sjeldent tilfelle. Man hører ytterst sjelden om slike tilfeller. Jeg møter  bare hyggelige mennesker i fjellheimen som alltid slår av en prat. Dyr har heller ingen intensjoner om å skade deg. Snarere tvert i mot så er dem sky og vil forsvinne lenge før du oppdager dem.  Går du deg på dyr med avkom så snu å gå motsatt retning. Angående edderkopper som også er ofte et tema, er veldig begrenset hvor stor skade en edderkopp kan gjøre:)

Noen tenker også på å låne seg en hund. Det vil skape trygghet. Det er nok mye rett i det, men da skal du gjerne kjenne hunden du låner. Noen hunder har sterkt jaktinstinkt. Det er greit å vite hvordan den oppfører seg ute i terrenget. En hund du ikke kjenner kan gi deg noen skikkelige overraskelser og plutselig finner du deg selv løpende etter en båndløs bikkje som ferter og hører alt annet en hva du fortvilt prøver å rope. Altså, det kan skje uansett, men da kjenner du bikkja di og er vant til hund:))

Som jeg skrev den gangen så er det ikke et must å gå alene. Men mange har et ønske om dette.
Det er flere grunner for at det er en fordel å gå på tur alene. Jeg personlig føler jeg kommer enda nærmere naturen når jeg er alene. Andre ting er jo at man gjør det man vil når man vil. Når du har gått mange nok turer alene blir du kjent med deg selv på en helt ny måte. Du kan gå når det passer deg i stede for å måtte vente på at andre skal få tid. Ja, det er mange grunner.

Jeg vet ikke hva som skal til for at nettopp du starter med å gå tur alene. Men om du aldri prøver så får du ikke vite hva du er i stand til å kunne klare. Jeg synes det er utrolig snippe at man ikke skal få oppleve dette flotte fordi man blir stoppet av frykt.  Man kan overvinne en slik frykt, men da må man starte et sted. Frykt eller angst fungerer slik at den reduseres dersom man gradvis eksponerer seg selv mot det en er redd for. Det er da forandringen skjer. Dette er en treningsak. Når du har gått på tur lenge nok, setter trygghetsfølelsen  seg i kroppen.  Det som er viktig er at du forstår at forandring kan ta litt tid, men at den kommer bare du ikke gir opp. Du gjør jo dette for du har et sterkt ønske om det.


 Trenger man en ekstra myk start pakk teltet å ta turen på dagtid. Slå opp teltet og bare vær på tur. Når kvelden kommer så pakker du sammen og går hjem. Dette med tur er en trenigsak på lik linje med mye annet. Veien blir til mens du går. Ikke gjør en stor greie ut av det, bare kom deg ut.

Et emne man kan skrive mye om. Men nå har du ikke tid å lese mer for du skal pakke tursekken:)) hehe!


Her ser jo det rimelig trygt ut, ikke sant?Med god og varm mat i magen blir man litt modigere uansett. 
Får man da også kaffe og sjokolade...
Stunder som dette  ♥

Vaktsjef og vaktsjef....tja, vet ikke hva jeg skal si.


Har alltid med bok på tur, men like fullt ramler tankene bort om alt og ingenting. Det er rart så annerledes man tenker når man er på tur enn når man er hjemme. Det er en forskjell.


For ei som egentlig ikke liker klær er det kjærkomment når sommertiden begynner.For en teltplass. Du kan gå over Synnalandshornet også. Men det er litt tyngre, men likevel en lett tur. Det er et utrolig fint område der oppe.


Kjempeforhold å campe i.


Det ble en oransje spinner uten napp. Men alltid fint å stå å fiske likevel. Hadde med feil utstyr.


Jeg har pakket så godt vekk fiskestangen min at jeg ikke finner den. Så da måtte jeg ta til takke
med isfiske stangen. Dårlig kaste effekt med den.
Nansen ser etter vak....

Fant oss en plass et stykke fra teltet for å nyte solnedgangen.Slike øyeblikk fra en fjelltopp...


Ligge på soveposen foran bålet......sukk! Det er slik en fin opplevelse.Fikk se månen såvidt før den forsvant bak skylaget. Den var sikkert klar på himmelen senere, men da sov jeg godt og var nok i en helt annen verden.


Trøtt...


Godmorgen fra soveposen, manglet bare en kaffe. Men måtte ut for å lage den.Vi pakket ned i 12 tiden for det blåste stiv kuling. Vi skulle hjem denne dagen uansett.


Sponset av Helsport |Ulvang


Jeg bare lar tankene gå en tur for seg selv, og så går jeg ved siden av.
Anne Kath Vestly

Håper du fikk ny gnist til å starte
 opp turlivet ditt slik du har drømt om

Kommentarer

 1. Så flotte bilder av min "heimplass" :D
  Er heilt enig i at dette er ein fin teltplass berre ein tek hensyn til at det er drikkevatn. Eg hadde eit første forsøk oppå heia der heilt aleine men fraus heim att i måneskinn og -3 grader...hahaha. Eit nytt forsøk står på timeplanen i 2018!
  Mvh Unni

  SvarSlett
  Svar
  1. Viktig å prøve seg frem:) Fryse er aldri kjekt:) Ja, viktig å ta hensyn til at det er drikkevann:) helt enig:) Heia på dei i år da:) Du må si ifra når du har hatt en natt da:) alltid spennende å høre om andre sine netter ute:)) Ha ei super helg:))

   Slett
  2. Heier å deg:) skriveleifer både her og der:)))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg