Soveposetur til Frostadtinden.


Jeg skulle ønske jeg hadde en magisk formel for å komme seg ut på tur når man er sliten etter jobb og andre plikter. Ikke minst når man har inntatt middagen og sofaen roper høyt. Om jeg viste om en slik formel skulle jeg selvsagt delt den med deg. Men en ting vet jeg helt sikkert. Lar du være, går du glipp av veldig  mange spesielle og flotte stunder ute i naturen. Ikke minst overskuddet som kommer sigende etterhvert som kroppen går seg varm. 

 Det skal sies at det er akkurat disse naturopplevelsene som gjør det "enkelt " for meg å dra meg selv ut av døren. Det er både en spenning med tanke på hva jeg vil få se, oppleve og ikke minst hvor godt det gjør for kroppen. For en tid tilbake jaktet vi på en slik opplevelse. Den fant vi på "hverdagsfjellet" vårt som ligger par minutt fra hytten.  Da er det snerte å smette en tur inn i mellom pliktene. Har vel nevnt det 50 ganger før, men Frostadtinden er en fin fin tur.    Med kun sovepose og stormkjøkken fant vi oss en liten sovespot midt mellom vardene. Der satt vi, eller jeg i soveposen med en kopp rykende varm kakao og Nansen ganske nært med en godbit og ventet på solnedgangen.

Lyset skuffet ikke. Solnedgangen var ekstra fin. Ikke minst var det fantastisk å gløtte på øynene rundt 0400 og se over en halvfull måne som var helt rosa. Og ja, jeg faktisk så ansiktet til " mannen i månen".  Rundt samme tid kom også en enorm skodde sigende fra havet.  Fantastisk syn å se. Planen var jo å få med seg soloppgangen, men det var jeg for trøtt til. Sovnet like raskt og våknet ikke før klokken 0800. Da hadde jo solen startet arbeidsdagen sin forlenge siden. Sommeren har vært utolmodig i år og alt satt sine spor mange steder.

Skodden hadde jo tyknet voldsomt iløpet a morgentimene, og lå som en tykk grøt rundt hele fjellet. Den steg betraktelig fra minutt til minutt. Rundt 11.00 var den sikkert bare et 100 høydemeter fra å nå toppene rundt Frostadtinden. Spesielt og vakkert.

Vel verdt å pakke sammen en sekk for en så kort tur. Den ble så innholdsrik at jeg følte jeg hadde vært borte mye lenger en disse få timene vi faktisk var der.  Alt er mulig bare du gjør deg litt fleksibel. Og det er så vel verdt det. Fullt mulig å dra rett på jobb etter en natt ute. Fleste arbeidsplasser har jo også dusj idag. Luksus i Norge ass.....
Mens rypene kakler i bakgrunnen, nyter vi utsikten.
 

Nansen stod bare 4 meter fra rypene og han er like rolig.Ikke skvetne av seg disse to rypene vi traff enda det er hekketid.
Viste du at føttene er fjærdekte, noe som har gitt rypene deres vitenskapelige navn. Som er det greske ordet Lagopus og betyr harefot. 
Noen foretrekker et cruise.På jakt etter en spot å ligge.


Midt mellom hovedtoppen og den nærmest Molde la vi oss ned i ei grop.


Vel, for oss to er dette definitivt et hverdagseventyr.


Sove under åpen himmel på en fjelltopp.
Våkne til et hvitt hav av skodde rundt deg, er akkurat det 
man kaller et lite hverdagseventyr.Sov godt under månen.


Ser ikke dette koselig ut, vet ikke jeg:)


Ser du litt nærmere på månen så ser du "mannen i månen" :)


Våknet litt før 0400 og så skodda kommer fra havet.Et utrolig flott skue.


Morgenlys.


Trolskt og vakkert.


Tidlig morgen og kaffe fra soveposen.Fra varden på Frostadtinden.


Utsikt mot Ålesund.


Gostund.

Akk, den følelsen å sitte slik ♥


 Innlegg sponset av Ulvang , 7blåner og Helsport.


Klokken 12 måtte vi ta turen ned igjen til pliktene.


Ouuuuuuuu....
Til informasjon var det helt trygt og innafor kanten. Men han
måtte kjøle buken i varmen. Tøffe dager for en polarhund.

Turjentene starter idag med sommerturne.
Programmet finner du på TURJENTER.NO

Litt treig med å få ut turene om dagen.
Men dem kommer etterhvert som jeg får tid å sette med ned.

Kommentarer

Populære innlegg