Gamle Strynefjellsveg og Aursjo i Skjåk.

4 turdager med disse to ♥

Det er så utrolig fint når dine egne ønsker å rive seg med på en liten fjellferie.  Spesielt når dem har blitt så voksne at jeg vet jeg blir prioritert fremfor ganske mye annet. Det varmer et mammahjerte i en  evighet. Det finnes ikke noe bedre enn å ha kvalitetstid som dette med barna. Ikke nødvendigvis det å være på telttur, men bare det å være på tomannshånd uten en verden full av forstyrrelser. Hva er vel et bedre egnet sted enn naturen.

Selv om vi hadde peilet oss inn på området Lom/Skjåk, tok vi en omvei for å besøke Gamle Strynefjellsvei. Et mektig stykke norsk natur man må besøke før man drar opp håndbrekket. At stedet har blir fredet forstår man godt når man kjører langs denne historiske veien som ble bygd med håndemakt på 1800-tallet. Det blir ikke mindre vakkert når turkisevann ligger på rekke og rad ved isbreer som ennå ikke har smeltet. Legger du inn et lite googlesøk kan du også finne myter om spøkelser, spøkelseskilt og annet som bør sees.

Et lite pitstop var på sin plass. Vi pakket ut av bilen og fant oss en likandes teltplass med mye vind i. Så mye vind at vi mistenkte at fisken i vannet hadde blåst bort...
Etter en fin kveldstur på et av fjellene var det bare å krype i en varm sovepose. Vinden som blafret i teltduken lullet oss raskt i søvn. Det er så utrolig beroligende å høre på værlydene når man ligger god og varmt i soveposen.

Klokken 0800 våknet vi til en stille grå morgen. Tungt skydekke truet med regn, men det brydde vi oss lite om. Morgenkaffen smakte like godt fordi om. Vi tok oss god tid. Chillet, småpratet , småpakket, drakk mer kaffe og småpratet litt til.

Vi tok like godt en omvei nr 2 og peilet oss inn på Sognefjellsveien. Igjen, for et stykke norsk natur. Tanken om hvorfor jeg i det hele tatt drar til utlandet dro gjennom hodet. Tror definitivt jeg skal slutte med det og bli norgesturist på livstid. Det er bare å legge bort passet. Jeg skal holde meg hjemme  i den norske fjellheimen og leve godt der. Et par helnorske kleggstikk er også å foretrekke.

Fikk kartlagt noen turmuligheter før vi kjørte videre til bakeriet i Lom for refueling av karbohydrater. Med kaffe i hånden og bollersmuler rundt munnen gikk turen videre til Skjåk. Fra der gikk turen opp til Aursjoen.  Et viddepreget område som var sabla fint å gå i. Området kan også skryte på seg 18 topper på over 2000 høydemeter. Et spennende område jeg trivdes veldig godt i. Tenker det blir en retur om ikke så lenge.

 Vi parkerte ved Aursjoen og gikk et par timer mot vest. Vinden var rimelig sterk, vil tro det var 14 m/s i kastene. På det jevne lå vel vinden på 10 m/s.  Helt overkommelig da vinden bar med seg gode temperaturer. Shortsmulighetene var helt innafor.

"Å gå i viddetempo uten klokke og internett, tror jeg
 er vår tids beste resept for god psykisk og fysisk helse."

Vi hadde peilet oss inn på ei vakker  tjønne ved navnet Jehanstjønna. Den lå på 1311 moh.  Siden vinden var i storform så slapp vi alt av mygg og annet som måtte prøve å nå oss gjennom luften. Vi hadde fri luftsone, også for signal som ønsket å koble oss til omverden.  Det er så digg å være uten internett på tur. Selv om jeg alltid sjekker om jeg har signal, er det mye for sikkerhet om det skulle skje noe. Men er det signal sveiper jeg nok innom et par ganger i løpet av en kveld, vel og merke når jeg er alene på tur. Internett ass, hva gjør det med oss. Stjeler av kvalitetstiden vår.......arh arh. Men naturkoblinger fikk vi mange av.

Slik høvelig kort oppsummert hadde vi herlige dager med mye sol og vind.
Nydelig natur til alle kanter. Mer en vel fornøyde. Og ikke minst, enda sterkere bånd ♥
Selv om vi savnet hun tredje av oss.
Bare kjøreturen over Gamlestrynefjellsvei er verdt turen.
Godt å få strekke ut ryggen.

Men her hadde fisken blåst bort...

"skal tro om det blir en go`beta på meg"

I sørenden av Vassvendtkjønnin teltet vi.

Sponset innlegg i samarbeid med Helsport.

Sponset innlegg i samarbeid med Ulvang

På kvelden tok vi turen til Langvasseggi som ligger 1555 moh.Nyter å kjenne vind i pelsen.

Ser du teltplassen?


Opp i høyden for å supe inn fjelluft.


Dei ruver...
En fin start på turneen synes vi:)

Kartlesing er alltid spennende.

   Godmorgen fra Gamle Strynefjellsvei. Vi skulle videre og tok enda en omvei.
Over Sognefjellsveien for research.

 Turen ned til Stryn fra gamleveien. Ser fjorden så vidt.  Fantastisk utsikt.


Over Sognefjellsveien -  What a candystore!

 Sognefjell er som å komme til en kiosk med et bredt utvalg av smågodt etter en fjelltur,  og du er sjukt sugen på sukker. For et omfang av turmuligheter. Jeg har alt sett meg ut et par steder jeg skal besøke. Bare bilturen i seg selv er meget vakker. Tok et par bilder.Vakkert, skulle bare stoppet å campet her.


SKJÅK OG AURSJOEN.

Men vi skulle til Sjåk,  så vi gasset oss videre oppover og nedover til vi
 kjente essensen av bakeriet i Lom og mistet tellingen på turkise vann.


Velkommen til Aursjo på full mage.


Aursjoen finner du ved Skjåk i Oppland. Den ligger på 1098 moh og ligger i Reinheimen Nasjonalpark med fantastisk utsikt til Breheimen. Flere valg av fine dagsturer til gode fiskevann der oppe.


En som endelig fikk bløyte buken litt.


Godt å knaske på.


Slo camp på 1311 moh ved Jehanstjønne.
Nydelig sted med lysegrønt vann og nesten bare sandbunn.

 Dette vil bli særdeles bra.Slaraffenliv...
Fellingshøy 1441 moh. Utsikt mot Lesja området over toppene der.

Flere som nyter utsikten.

Det er så fantastisk å kunne oppsøke steder du ikke ser en sjel på lang lei. Fin utsikt til teltplassen.

Myrullen soler seg...


En som snart har fått bort all vinterpelsen.


Utsikt fra "WiFi" fjellet (der hadde vi plutselig internett), men ble likevel bare med det ene besøket.

Kollen heter Jehanshøi lå på 1371.

Flott utsikt til Aursjoen.


Mor e ute å rusla i superundertøyet sitt, favorittantrekk nr 2.

Fantastisk teltplass.

Nøgde taus.

Nøgde ho foran og han bak.

Kveldstanker....

Kveldsstemning med fiskestangen. Siden det blåste var det ikke en eneste mygg å daske til.Kveldsro.G O D N A T T

Siste dagen bydde på det flotteste været og bare en liten bris.


Det er ingenting som er mer naturlig en å kaste klærne langt oppe i fjellheimen hvor bare Gud og myggen ser deg. Det burde være helt naturlig for oss alle. Det er her vi kommer fra. Just sayin it.......

 Å sitte ved en vannkant langt oppe i fjellheimen å nyte fersk kaffe etter en morgenbad,
tror jeg bare må oppleves.

Så var eventyret over og vi måtte pakke telt og sekker.

Gjengen som slo følge med oss nesten helt fra campen. Fin gjeng.


Litt om Skjåk heilt på nynorsk. 
Info er hentet her
Geografisk soknar området til Austlandet, men store areal kilar seg inn i vestlandsfjella både i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, noko både landskap og klima bær preg av. Frå dei mjuke flyene i nordaust, vert fjella villare og dalane djupare mot sør og vest. Skjåk er den mest nedbørfattige kommunen i landet - med tørre, varme somarar og stabile snøsikre vintrar. Storslege og vakkert er det over alt, og spennvidda i naturtypar er eit viktig kriterium for verneverdiane i området.Skjåk er Norges største Nasjonalparkkommune, og store delar av Breheimen og Reinheimen Nasjonalparkar ligg i Skjåk. 

På vei til Geiranger er det så utrolig mye vakker natur.


Always some new friends ....

Takk Kristine, for innholdsrike og eventyrlige dager!
Mammakjærleik ♥

Kommentarer

Populære innlegg