Gourmetur i Romedalen.


I det du kjører innover Folldalen og tar av mot Romedalen, spisser det mektige fjellrekkene blikket sitt ned på deg. En føler for å stoppe ærbødig opp for å spør om tillatelse til å slippe inn i helligdommen. Man stopper jo opp, men det er for å dra pusten ekstra godt inn. For helligdom er det så absolutt der inne.  Jeg har vært i mange daler, men området her har fått en ekstra touch av noen som sitter  " høyt på strå. I dette vakre skaperverket som Romedalen er, skulle vi få tilbringe et lite etterlengtet døgn ute i det fri med bål og god mat.

Med sekken full av godbiter, et par kokekar, telt og kjele gledet vi oss virkelig til et døgn i soveposen. Et døgn uten mengder med nedbør som Vestlandet har bydd på siste 6-7 ukene. Eller har de blitt 8-9 uker. Kommet helt ut av tellingen med nedbørsdager. Vel, elsker jeg å sovne til regnet som trommer på telt og hyttetaket mitt, men det har blitt i overkant mye denne høsten.  Dette lille døgnet skulle nytes fullt ut. Jeg skulle leve i nuet og bare være tilstede.

Jeg skulle sitte i en varm sovepose å telle stjerner fra teltåpningen. Sovne til lyden av elven som sildret. Tidlig morgen skulle jeg se de første solstrålene farge piren til Hallehornet mens det knitret fra kaffebålet.  Og jeg skulle tilberede ekstra god mat. Snakk om ladding!

Normalen når jeg er på tur er posemat, brødmat og brunost. Noe som kan bli kjedelig i lengden. Når mulighetene byr seg tar jeg med ekstra og lager alt selv. Det smaker best. Dessuten liker jeg veldig godt å lage mat på tur. Så for meg er det absolutt en kosefaktor.

 Forbereder du det meste hjemme forenkler jo det matlagingen ute.  Ferdigblandet pannekake røre på flaske er tipp topp.  Bakt potet er nydelig turmat synes jeg. Kok potetene hjemme til dem er nesten ferdige, pakk dem så i folie. Når tiden er inne legger jeg dem på bålet. Blir da ekstra møre og gode.  Om jeg skal lage stuinger eller andre ting med mange ingredienser, skjærer jeg opp det som holder seg og legger i små poser. Ting med sterke lukter som løk legger jeg alltid i en pose for seg selv.

Det er veldig fin opplevelse å lage skikkelig mat på tur. Så det er jo bare å begynne i det små. Om du skulle være uheldig å synes dette med varme på stormkjøkken eller bål er vanskelig å regulere, kan jeg lovet deg at det vil smake godt likevel.  Frisk luft er matens beste krydder spør du meg.  Jo mer mat du lager på bål eller stormkjøkken, jo flinkere blir du:)

God tur & bo appetit!
Det er massive fjell på Sunnmøre. Utsikt mot Fingern. 

Man blir sulten av en slik utsikt. Pannekaker med litt ekstra i er et supert måltid.

Men vanskelig å ta øynene fra Romedalstindene.


Pannekaker m/ havre & stuffing er skikkelig næringsrik turmat.

Epler
Svisker
Champingjong
Svisker
Bacon

 Stek stuffingen først, legg den så til siden. Stek pannekaken litt sprø på ene siden og når den andre siden begynner å få en fin gyllen tone legger du i stuffingen. Finn et sted på bålet der det er minst flammer, eller skru stormkjøkkenet, om du bruker det, helt ned så det får stå å putre en stund.

Man kan bruke det man vil, men epler, svisker og bacon gir en utrolig god smak til pannekakene. Måltidet blir både søtt og salt. Bruker samme stuffing til nyttår, bare med litt mer innhold. Utrolig smakfullt. Enkelt å ta med, enkelt å tilberede.


 Smaker akkurat så godt som det ser ut.


Gode og mette måtte vi ha en liten kveldstur. Romedalstindene foran.
Kaffetid.

Sitte i teltåpningen i en varm sovepose  å telle stjerner....♥
Morgenlys.

 Godmorgen.
Morgensolen treffer piren på Hallehornet.Hadde gledet meg til å fyre bål kvelden før, men det blåste rett og slett altfor mye.


Bakt potet med rester fra stuingen dagen før. 
Løk, bacon, champingjong,  epler, asparges og havsalt. 

Du kan absolutt få en utrolig godt måltid med rester fra dagen før.
Gode og mette måtte vi ha en god tur før vi tok veien hjem.

Varmeste fargene slår mot deg.


Jo, Romedalen er et perfekt sted for å nyte den fargerike høsten.

Endelig en tørr og
 fin natt ute i det fri!

Jeg fikk telle stjerner, se morgenlyset treffe piren på Hallehornet.
Jeg fikk sågar se nordlyset og tilfredstilt smaksløkene.....en tur å leve på de neste regnfulle dagene.
For regnet, ja regnet er tilbake....

Kommentarer

Populære innlegg