Vintercamp i 14 minus.


Endelig var vi der. Akkurat som jeg hadde drømt om siste ukene. Sitte i en teltåpning å se på solnedgangen fra en iskald fjellside. Nærmere sagt 14 minus. Vel, jeg hadde vel ikke drømt om akkurat 14 minus, men ofte kan slike kalde kvelder være veldig vakre. Det kan føles ekstra kald med miusgrader ute ved kysten. Følelsen av  kulden ved havområder kjennes råere og kaldere ut enn det kjennes ut på vidda, der luften føles tørr og fin. Det ble en ganske vindstille kveld, så en altfor kald opplevelse ble det ikke. Vi hadde gode klær, vintertelt og en utmerket sovepose. Vi skulle ligge i soveposen med hvilepuls å telle stjerneregn.....

I det jeg slet meg opp gjennom fjellsiden var jeg langt unna å ha hvilepuls. Turen ble noen høydemeter lavere enn planlagt.  Dette ble nemlig ganske tungt. Godt gripetak på trugene var absolutt et pluss. Vi fant noen spor å gå i, men med både pulk og full ryggsekk kjentes det i kroppen.  Det var en fantastisk herlig følelse å få krype ned i soveposen, etter å ha ordnet campen og satt opp teltet. Med en varm kakao og en skive med brunost satt vi i teltåpningen og fikk nyte solnedgangen.

Det å ta seg tid til slike små eventyr er for meg livets påfyll. Ikke bare lærer jeg mye, men jeg får laddet batteriene og tømt hode for rusk og rask. Når jeg er på tur tenker jeg aldri på hverdagsplikter. Det er akkurat som dem forsvinner med en gang jeg begynner å gå. Tror vi alle har behov for slike pauser i et livet. Et liv som er hektisk for de fleste av oss. 

Ekstra flott var det å oppleve Metorsvermen Geminidene. Metorsvermen er forårsaket av asteroiden 3200 Phaethon. Geminidene får navn etter stjernebildet radianten ligger i. Geminidene kommer fra tvillingene som på latinsk er Gemini. Å se dette fra en fjelltopp var helt fantastisk. Månen gav litt lys, men det var fremdeles såpass mørkt at man kunne se svermen veldig godt.  Jeg vet ikke hvor mange som kom i minuttet men det måtte være opp i 4-5 på et meste. Dette gjentar seg hver år og er aktiv store deler av desember. Mellom 12 og 14 desember er den meste aktiv.

Vi hadde en varm natt og våknet 08.30. Det var bare å få på seg klærne. Jeg sover alltid i Ulvang sitt Rav pants og Rav genser. Det er tykkere en vanlig superundertøy og varmer veldig godt.  På vinterhalvåret går jeg ikke en tur uten. Ikke minst på kajakkturer er det utrolig varmt og godt.
Enda så mye stjerneregn det var, fikk jeg ikke fanget på kamera noen gode bilder. Ingenting kan måle seg med et bål.
Det jeg liker ekstra godt med dette teltet Reinsfjell X-Trem 2 foruten å være mer robust enn sommerteltet, er at det er åpning på begge sidene og kan også stå alene. I taket har det en slags hengekøye du kan legge fra deg ting og tang. Den likte jeg særdeles godt.


Vi som skulle ha frokost med soloppgangen. Vel, den kom ikke sigende opp før etter 10. Vi våknet klokken 08.30. Snakk om sovehjerte.

Rett før solen kommer over fjellkammen.

En som storkoser seg med gobitene sine.

 Pga kulden var det særdeles godt med en sen og varm frokost.


Sovepose kos .♥

 Det er mest på sommerstid jeg tar med soveposen og legger meg og dubber litt ute ved teltet. Det gjorde jeg også denne morgenen. Det er så godt å ligge i en god og varm pose å se på solen som står opp. Det kan jeg absolutt anbefale på det varmeste:)


Som jeg alltid sier. Det er snippe å måtte dra hjem. Bål under månen:))

Så vil jeg ønske alle en riktig God Jul.
måtte den bli fredelig med hvilepuls og fine turer i.

Kommentarer

 1. Hello Jill,
  Every time when I see your pictures I am surprise with these wonderful areas.
  It's so impressive to see how you could survive while your trips in these cold days.
  It looks so fantastic with the stars in the sky and it must be nice to wake up in the morning with a wonderful view over the mountains. I admire your perseverance and I also believe that you can completely relax from daily life in the ordinary city.

  I wish you all the best and health for 2019!!

  Big kiss, Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you very much Marco :) I always appreciate your comments. Yes, Sunnmøre is a beautiful place with high mountains, fjords and sea. The contrasts are incredibly beautiful to see. You should visit Norway sometime in your life :) Also wish you a Happy New Year :))) Take good care of yourself :)

   Hugs from Norway:))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg