Friluftslivet - den frie følelsen.


 Det er egentlig ikke så vanskelig å forstå at folk blir hekta på dette friluftslivet som gir en slik god friheltsfølelse. For det å være på tur gjør noe helt spesielt med deg    Pakke noe godterier i sekken. Finne seg en lun krok, nyte stillheten og roen etter man har gått et par bakker.  Kjenne på den sterke tilstedeværelsen du får av å bare være i nuet. Jo, det er absolutt et av livets påfyll for meg.  

For en tid tilbake hadde vi virkelig en gromdag i fjellet. Ikke engang iskald vind kunne ta oppmerksomheten bort fra snødekte fjell, kunstneriske og vågale skavler, våren som prøvde å skvise inn et lite tegn her og der, og sol så langt objektet rakk. Dagen var rett og slett en perfekt turdag. Ikke en sjel å se hverken bak skavl eller stein. Nansen løp fri og nytte livet. Det gjorde vi også. Vi skippet løpingen, men fri var vi. Det er jo det jeg føler mye av når jeg er på tur, friheten, tilstedeværelsen, stillheten og nuet. Jeg kan rett og slett ikke leve uten denne følelsen. Vi finner oss selv igjen og igjen ute i naturen, gang på gang. Naturen er en del av oss og vi hører til der. En stor grunn for at vi bør vi sette mer pris på den og behandle den deretter.

Friluftslivet er det frie, det enkle livet i ren luft,
som gir det opprinnelige i oss sin rett igjen. 
Litt usikker på hvem disse kloke
ord kommer fra. Men jeg er helt enig.

 Det er nok en stor prosent der ute som ennå ikke forstår hvor mye turlivet kan gi dem. Jeg kan ta bilder, jeg kan fortelle, men følelsen må du ut å skape selv.  Å gå oppoverbakker skaper karakter, sa en jeg kjenner.  Det å mestre gjør noe med selvfølelsen din, sa en annen. Mattestykket sier at at du er nødt å ende på plussiden. Kanskje ikke følelsen kommer første turen, kanskje ikke andre turen heller, men etter en stund kommer den, det er jeg helt sikker på. Følelsen der alt annet forsvinner og du blir oppslukt i nuet. Det er jo i nuet vi er fri, ikke sant? Du tenker ikke på fortiden, du tenker ikke på fremtiden. Men akkurat i det øyeblikket tiden står litt stille er du oppslukt i nuet ...et nærende sted å være for deg og for meg.

Nei, sitt ikke hjemme å vent på gullregnet som skulle falle i fjor. Kryp over dørstokken om du må, men kom deg ut, få en pause fra plikter og sosiale medier - du trenger det, jeg trenger det. Vi blir dradd i mange retninger og påvirket av mye.  Sånn er det ikke ute i naturen. Naturen krever bare det grunnleggende i oss, at vi er tilstede. Det er da du ser hva den kan gjøre for deg.  Naturen tar i mot deg akkurat som du er. Hvordan du ser ut eller hva du har på deg er ikke viktig  Det er så fint og så veldig viktig og bra for oss. Dette vet vi jo fra før, men jeg skrev det likevel  
Jeg har nok nevnt det et par ganger før....


En pause i livet - timer med frihet.


For noen er kos og godbiter på tur det viktigste. 


Små tegn på at det våres overalt.


Gladfisen  Skavlene som ligger mot Molde er skumle og fjellsiden der går rett ned.
Be aware.


Bare jeg ser bildet trekker jeg pusten ekstra godt å kan kjenne på fjellturen vi hadde. Det er jo det som er fint med turer. De ligger på netthinnen og du kan ta frem følelsen på en grå og litt kjip dag.
Bedre kaffepause enn dette kan man nesten ikke få. En blikkstille topp på en solrik dag. Vi som trodde at det ville bli iskald og vindfullt der oppe denne dagen. Men her ble vi positivt overrasket.

Det er strengt tatt ulovlig med mobil når man sitter slik, men behovet for å forevige en liten del av en slik stund, ble for stor.....

Ekstra fint å gå mot Vatneskaret der du ser rett bort på Oterfjellet, som også er en fin tur. Her har du utrolig flott utsikt mot toppen av Frostadtinden.  Her ser du egentlig hvor skumle skavlene er på denne siden av fjellet. Om du er ukjent holdt deg minst 2 meter innenfor kanten. Og ikke minst, det kryr av fantastiske liggeplasser der oppe, med eller uten telt, hele året.


Trolltind og Ystetinden er så fotogene der dem ligger.


Å være varm på tur slike dager er viktig. Sponset innlegg av Ulvang
Takk for en nærende dag med stor frihetsfølelse!
♥ 

Kommentarer

 1. Vidunderlige billeder - tak fordi du deler din oplevelse med os herude.

  SvarSlett
 2. Hello Jill,
  What a wonderful pictures.
  So amazing to see all these lovely places. Great with the snow.
  That should be wonderful in this environment of tranquility.

  Greetings, Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Marco:)) Always thanks for your comments:))
   Take care U:))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg