4 dagers eventyr i nærmiljøet ♥

Nb! Brannfaren ved båltenning er ganske stor akkurat nå. Pass på hvor du evnt fyrer opp. Helt nært sjøen er det ganske trygt. Også i våtere markområder. Ved ekstra tørre skogforhold bør det ikke fyres bål.


Hvor langt må vi dra for å oppleve et lite eventyr når formen er laber. Det er til forundring hvor mye spennende vi kan oppleve i nærmiljøet. Skaper du litt magi selv så har du en fantastisk opplevelse. Jeg lurer på om det var Frk, Cecilie Skog som en gang sa at det var bedre å ligge på fjellet å være dårlig enn hjemme, eller noe i den dur. Vel, jeg kan si meg enig der bare man klarer å fote seg. Fjellet var ikke aktuelt, men havet eller Engesetdalsvatnet var veldig aktuelt. Da kunne jeg kjøre ganske nært tenkte jeg i det jeg tok siste vedsekken i bilen. For på eventyr skulle vi. 

Første natten tok vi ved havet på Yste Synes. Jeg har teltet der noen ganger før, og område jeg telter i ligger ved et fuglereservat. Det er derfor et yrende liv der ute. Nansen får gå litt fri, men det er fordi han aldri springer etter fugler.  Ikke minst blir det ekstra vakkert når solnedgangen innfridde og visste seg fra en av sine bedre sider. Sukk hjertet, sier jeg bare. Er ikke dette beste medisin for det meste så vet ikke jeg hva er.  Kjenne duftene fra havsaltet, tang og tare. Jovisst gjør det noe med deg. En kjenner roen som legger seg i hele kroppen.


Ørnen som hviler på piren.


Soveromsutsikt mot Erkna og havgapet.

Skimter så vidt #Fjellstuen. Den ligger flott til.


Lille oss og det store havet  


Kaffeduften sniker seg inn mellom essensen av havsalt, tang og tare. 


Jeg tror jeg aldri kommer til å vokse fra å spikke. 
Spikking er flott håndarbeid selv om jeg ikke er så flink, ennå. Om litt er kaffen klar...


Rykende fersk kaffe og solnedgang. Nansen synes vi måtte ha det litt romantisk. 


Padleforhold så det holder. 


Det blir liksom aldri nok bilder av en vakker solnedgang.
Erknafyr.


Nye Ringstind fra Helsport er et likande telt. To stenger og vips så er det oppe. Det ble litt av en kveld. Vi la oss ikke før nærmere 12. Lurer på om jeg så en anelse av nordlys, men jeg var så trett at jeg ikke orket å sjekke med kameraet. Jeg vet det var nordlys kvelden etter, så sannsynligheten er jo stor for det var denne kvelden også. Men en kan ikke få med seg alt.


D A G  ll

PADLING PÅ ENGESETDALSVATNET.

Dag nummer to våknet vi til en skikkelig kuling. Ut på dagen pakket vi og kjørte tilbake mot Engesetdalen. Jeg har en liten spot ved Engesetdalsvatnet som egner seg godt til teltplass. Vi slo opp teltet og fikk kajakken på vannet. Litt av vinden ble med oss innover for det skummet bra ut på vannet. Men i forhold til vindforholdene på øya var jo dette ingenting. 

For stor til å være med...Det ble ikke noen lang tur. Men alltid godt å bløyte åra. 
Real er jo en favoritt, men det gikk ikke helt ned denne gangen. 
Alltid dele .... 


Ringstind ll er et lite, men ganske så funksjonelt telt. Sittehøyden er så som så. For meg som bare er 163 cm, er det akkurat sittehøyde. Heller ikke noe minus at det er to åpninger. Det skal bli en fryd til sommeren. Kun to stenger på teltet, det er oppe på et blunk. Gleder meg til fine sommerturer.


Jeg så morgendisen lå tykt over hele vannet i det jeg stakk hode ut rundt 0700, men så trett som jeg var, orket jeg ikke ta bilder. Dette er rundt klokken 0830. Da hadde mye av disen selvsagt forsvunnet.


Engesetdalsvatnet er et sted med mye muligheter. Yrende fugleliv. Ikke mist er lyset der inne ganske magisk. Fra frost til dis på korte stunder. Virkelig vakkert å se. 

D A G   lll

Siste dagen kjørte jeg på hytta og hentet en presending som jeg la under teltet. Grunnen var veldig våt så nært vannet. Men en utrolig fin plass å sette opp teltet. Skal si det ble en fin kveld.Sponset innlegg Ulvang.

Salt grønnsaksuppe ble tingen idag. 
Solnedgangen denne kvelden var rosa, blikkstille og veldig vakker.Blåtimen.


Jeg og Nansen får akkurat plass i teltet uten av vi må krangle om plassen  


Bedre enn dette kan det vel knapt bli.Godmorgen.


Bedre soverom enn dette får du ikke. Vi lå lenge og dormet siste dagen. Sovnet til igjen og våknet rundt 11.00. Vi hadde hatt 4 rolige eventyrdager i nærmiljøet der vi kjørte nesten helt frem til teltplassen.  Så lite skal til for å få fantastiske opplevelser".
Det er et flust med slike " nærsteder" på Sunnmøre som kan brukes til slike
korte og greie turer. Pakk varme klær og god mat i bilen, så kan du kjøre helt frem
og virkelig ha en fin natt ute. 

Ha en fin uke hvor du enn skal  

Sponset av Helsport | Ulvang | Lundhags

Kommentarer

 1. Hello Jill,
  It's so amazing to see all these pictures of you. What a wonderful area and great to see with these colors of the sun.
  Some pictures are very funny, as 15 and 37.
  This is so fantastic to see, real enjoyment!! And no bad, I could smell the coffee...!!
  Have a good time!!

  Best regards,
  Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks alot Marco:) it was four realle great days:) Have a nice easter:)take care!

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg