Hverdagseventyr ♥


Turene den siste tiden har gått til Frostadtinden av forskjellige grunner. Selv om toppen er på 807 moh er turen fra Storsetra bare rundt 4-500 høydemeter. Altså en kort tur i veldig lett terreng. Det er iallefall en topp tur å ha restitusjon i. Som jeg sikkert har nevnt før, man får utrolig mye utsikt i forhold hvor kort turen er. Du har flott utsikt både til nord, sør, øst og vest. Her får du vakre soloppganger og solnedganger. 

Det var ekstra koselig at Nansen og Ariel endelig fikk hilse på hverandre. Jeg og Guri har jo snakket om tur i en liten evighet. Guri hadde spesielt lyst å besøke Frostadtinden som er en kommunetopp. Så da ble det et enkelt valg. Det ble litt av en tur. Selv om distansen var kort og det var bare et døgn så var innholdet  dette lille døgnet særdeles bra. Været spilte helt på lag, og når solnedgangen viste seg fra sin vakreste side var det mye mer en vi forventet.

Frostadtinden er jo et veldig enkelt fjell også for telting. Eneste minuset på sommerstid er at det ikke finnes vann nær toppen. Det nærmeste blir Svartevatnet som ligger på ca 500 høydemeter. På vinterstid og et godt stykke ut i Juni er det snø på toppen du kan smelte. Det kommer jo selvsagt ann på snøforholdene i fjellet. Men man må jo ikke ligge på toppen, det er mange muligheter for flotte teltplasser der oppe. Veldig åpent terreng og Nansen får springe fri. Lett å holde øye med han. Det kan være sauer på sommerstid så da har jeg han mer under kontroll, selv om han lar dem være i fred. Man vet jo aldri med dyr.

Det kan virke lite med et døgn for å bale med seg telt og utstyr. Har du det i ryggmargen er jo det ikke det. Heller en natt ute enn ingen. Det kan derfor bli mange bare 1-natt camper sånn i det daglige. Men jeg kan love at den opplevelsen man får, er så vel verdt det. En kveld uten hverdagssus, tv og mobil. Mobilen kan man legge på lydløs eller skru av. Ikke minst får man tenke hele tankerekker uten at noen avbryter deg. Hvor godt er ikke bare det.Lena og Guri klargjør teltene. Luksus, tre jenter med hvert sitt telt. Her skal man ikke ligge trangt!


Middag på gang.Nansen synes det er greit å ligge nært grytene, just in case at noe skulle plutselig falle ut av gryten.

Fra Synnylvsfjorden kommer cruiseskipene sigende fra Geiranger.Nyte kvelden og solnedgangen fra soveposen.


Flere som vil kose seg i soveposen.


Nansen chiller og Ariel holder vakt. 
Noen kvelder er lyset helt spesielt, noe vi fikk oppleve denne kvelden og natten. Det var tidenes solnedgang og soloppgang. Hele natten gjennom var himmelen rød. Fantastisk vakkert. 

 Når til og med en Romsdaling blir imponert over hvor flott denne turen er,  sier det litt.
Ariel  


Mobilen gikk tom for strøm og laddekabelen lå igjen på hytten. Ingen fjernkontroll på kameraet og nesten ingen filmsnutter. Med slike lysforhold som det var dette døgnet så var det innmari snippe.


Kveldsmat i favorittulla.Kveldene er lange å lyse nå. Men koselig med lys i teltet likevel.Rundt klokken 0100 om natten.


Soloppgangen var særdeles vakker på alle måter. 


Soloppgang fra teltåpningen. Ble liggende med teltdøren åpen så jeg fikk nyte dette vakre.
Som alltid når været tillater det, tar jeg med soveposen ut for å dorme en time eller to ved morgen gry. En av det beste stundene på dagen.  Ligge varmt og behagelig mens både dagen og meg våkner. 


Selv om det er sommertemperaturer er ulla god å ha. Spesielt tidlig på morgenen.


To turdelduer som fant tonen etter å ha bestemt hvem som skulle være sjefen. Ariel er en herlig og snill tispe på 9 år som liker godt å ha kommandoen. Nansen, så from som han er synes det var helt greit. Rolige hunder. 


Rundt Mevatnet er det så utrolig mange flotte overnattingsplasser både for telt og hengekøye.


Romsdalingene på morgentur.


Mens andre forsetter å slappe av i soveposen.


Fantastisk frokoststund.


Windburner fra Varri. Jeg er så utrolig fornøyd med den. 


Nansen speider. 


Men en kraftig forkjølelse på slep var det bare å tusle seg hjem.Herlige disse samojedene. Helt spesielt sosiale og inkluderende. 


Utsikt til Svartevatnet.Vi var helt enige om at dette var en fantastisk vakker tur selv om turen var kort. Man behøver ikke gå så langt eller høyt for å ladde kroppen ute i naturen. Fra Storsetra er det bare en times gange opp i rolig tempo. Terrenget er også veldig enkelt å gå i. Fra små barneføtter til pensjonister passer denne turen for. Det er faktisk laget vei opp til Svartevatnet. Absolutt mulig å ta med en barnevogn opp der. Fra Svartevatnet og videre oppover går det vanlig sti. Guri fikk kommunetoppen sin og alle var fornøyde. Tipp topp turteam.


En fin helg til dere.

Sponset av Ulvang Helsport 7blåner Varri

Kommentarer

Populære innlegg