Grytavatnet - et perfekt sted å telte.


Innerst i Vaksvika ligg Grytalia. Fra der kan du ta turen til Grytavatnet. Langs råsen opp renner elven med sine klukkende lyder. Etter en times gange åpenbarer det blågrønne vannet seg. Rundt vannet ligger det høye og skarpskårne fjell. Et perfekt sted å telte. Her kan du bl.annet fiske, bade, lage bål da det er flere bålplasser,  gå på fjellturer.  En populær tur for barn da stigningen opp til vannet ikke er bratt. Den er slakk og rolig. En tur som gir en vakker ro. 

Vi parkerte ved Grytalia og raslet oss ut av bilen. Nansen kom med noe små ul og bjeff, han gledet seg tydelig til å ta løst. Fikk nesten lyst å ule selv av ren glede. Det var sommer og sol, temperaturene var ganske høye. Opp til Grytalivatnet er jo det vannkilder hele veien. For en polarhund på varme sommerdager, er det greit å gå steder med mye vann. 

I det teltet var oppe og jeg speidet utover, skjønte jeg at vi var hjemme alene der oppe. Det var bare å flekke klærne å hoppe i vannet. Hvilke frihetsfølelse er ikke det. Dessuten gjør det utrolig godt for kropp, ledd og muskler å kjøle seg ned i kaldt fjellvann.  Det ble to varme dager med litt fønvind, heldigvis. Om ikke hadde det blitt altfor varmt til Nansen. Det er liten mulighet for å legge seg på et skyggefullt sted der oppe.

Det er flere turer en kan ta der oppe. Fjell du kan besøke er Sandegga 1364 moh., Storbotnshornet 1370 moh., Grytavasstinden 1328 moh. og Lauparen 1434 moh. Turene til Litlebotnsvatnet eller Svartevatnet som ligg i nabodalene mot sør er også fantastisk fine turer med telt og fiskestang. Det er rett og slett en perle av turmuligheter der oppe. Grytavatnet er det største vannet i Ørskog kommune. Utenom Svartløken som ligg i 3 kommuner. Grytavatnet ligg på 654 moh.Broen over elven har ennå ikke kommet på plass. Jeg måtte dra Nansen over, noe som ikke var populært. Dagen etterpå knekte han jaggu koden selv.  Mens jeg fotograferte forsvant han plutselig. Der ser jeg han stå på andre siden av elven. Han hadde gått et stykke videre også, men jeg fikk stoppet han.  Fikk hentet han tilbake. Makan til type. Godt han ikke knekte den koden om natten for han lå ute uten bånd. 
Det ble breiflabbgryte denne gangen også. Det er utrolig godt med noe salt slike varme dager. Kroppen har jo også behov for litt ekstra salt når man svetter mye. 

Det er utrolig beroligende å stå slik å fiske en sen kveld. Svak fuglekvitter og elvebrus er det eneste lydene du hører. Inn i mellom en liten fisk som er oppe og ser på utsikten. Jeg fikk et par napp, men for meg var det ikke så viktig å få fisk. Det er bare så innmari fint å stå slik.  Det var mygg der, men jeg merket ikke så mye til dem. Først når jeg kom hjem kjente jeg at kleggen hadde kost seg litt ekstra. 

Det blir en del dorming når man er på tur.


Fantastisk lys.Det ble en nydelig kveld i solnedgang. Så herlig å ligge i soveposen å bare nyte den fra teltåpningen. Skulle jo ut å fotografere, men av og til blir jeg for lat...Nansen lå ute uten bånd. Jeg regnet med det gikk bra og det gjorde det. Sauene har ennå ikke blitt sluppet opp til vannet.


På tide å stå opp?


Morgen kaffe i fjellet.....say no more!Av og til kommer Nansen for å få en kos. Han er så søt.  


En liten kaffe til før vi tar en liten tur. 


Så godt å få kjøle seg ned på slike varme dager.
En slik "ticet to the moon" ryggsekk er genialt å ha i sekken. Det er bare 4x5 cm og veier noen få gram. Utrolig praktisk å ha når du skal på turer rundt om teltplassen. Så slipper du å drasse med storsekken. 


Disse bildene er fra to dager før. Da var Lena med, men vi måtte avbryte den turen. Litlebotnsvatnet er selve paradis.  Det var lenge mitt hemmelige sted til det ble "STIKKUT" tur. Jeg tror ikke det er en mye besøkt tur da råsene er ganske dårlige. Men det er uten tvil et av det fineste stedene jeg vet om.  
Tilbake til Grytavatnet. En siste fisketur fra flytemadrassen. Kanskje noen små ville bite litt på dypere vann der ute. Men nei. Et lite napp denne gangen. 


I mangel på liggeunderlag akkurat nå, tok jeg med en flytemadrasse. Den er jo faktisk god å ligge på. Dessuten er den topp å ha med seg på slike fine sommerdager. Deilig å bare flyte rundt. Eller bruke som fiskebåt....:))


Det ble en liten matbit før vi pakket og dro hjem. Vi dro vel ikke før i 20.30 tiden.

Så var turen over for denne gang.


Parkeringsavgift 30 kr pr døgn. Godt med parkeringsplasser.
Det er litt dårlig mobildekning oppe ved vannet.Ved hytten som ligger er det dekning.


Sponset av Ulvang Helsport 7blåner Varri

Kommentarer

 1. Hello Jill,
  This is so nice. Wonderful to see all these lovely places.
  Funny to see you fishing and what a nice movies. Special to see the crossing through the water with your dog.
  This is enjoyment Jill !! I love it.

  Best regards,
  Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thansk Marco:) I think you would have loved Norway very much:)) have a great summer:)

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg