Leirvassbu ♥


Leirvassbu ligger i Bøverdalen i Jotunheimen. Stedet er litt av en perle med utallige turmuligheter.  Fra Lom kjører du mot Sognefjellet. Det var her skrekkfilmen "Fritt Vilt" ble spilt inn. Etter en times tid fra Lom ser du skiltet til Leirvassbu. En liten mil innover den vakre fjellheimen åpenbarer vakre Leirvatnet seg med den karakteristiske Kyrkja 2032 moh i bakgrunnen. Her viser høydemåleren 1400 høydemeter. Deilig og klar fjelluft møtte oss i det vi slo opp bildøren. Det skulle bli 3 herlige dager i høyden.

Man kan legge planer og vips så er man et helt annet sted. Slik ble det med turen til Leirvassbu.  Lenge har jeg hatt lyst å besøke stedet, og nå åpnet det seg en mulighet selv om jeg hadde andre planer. Det ble også et naturlig møtepunkt da turen dit var sånn omtrentlig like lang for begge to. Så her møtte vi Birgitte og samojeden Orion som bare er litt over året. Nansen har nettopp blitt hele 10 år. Men disse to krabatene går særdeles godt sammen. Det gjør jeg og Birgitte også.

Første natten lå vi bare ved Leirvatnet. Ble nok litt trollbundet av Kyrkja som reiste seg så flott over vannet. En nydelig utsikt. Det var ganske mange biler parkert ved Leirvassbu, men det fleste forsvinner inn i terrenget. Vi møtte litt folk, men såpass må det være på et slikt sted.  Leirvassbu er en av det få turisthyttene der du kan kjøre nesten inn i hjertet av Jotunheimen. Eventyrene der inne står i kø. Mange isbreer må forseres skal du enda lenger opp i høyden. Så her er muligheter både for familier og dem som er litt mer ekstreme. Du finner Galdhøpiggmassivet og Smørstabbtindane bl.annet i området her. Sommer som vinter er dette et topp sted å ferdes.

Det ble mange flotte opplevelser disse tre små dagene.  Vi fikk se et ganske stort steinsprang fra Kyrkja.  ( se film lenger nede ) Noe som kunne gått skikkelige galt hadde det vært folk, men det var heldigvis på motsatt side av der stien opp til toppen gikk.   Vi fikk se rein på andre siden av vannet som var ganske så nært, Birgitte badet som en and og fikk to ørreter. Jeg klarte å sove over en skikkelig gul og fin ost på himmelen. Alt i alt en innholdsrik tur. Skulle gjerne hatt det bildet av månen. For den hadde en utrolig fin gulfarge. Men jeg skulle vente til den var over fjellet, satte klokken på ringing og sov meg gjennom hele greia. Det kommer flere fullmåner. Men det hadde nok vært spesielt fint med et bilde av en fullmåne ved Leirvassbu.  Alt i alt en tur med ro og stillhet. Just the way I like it.


Innover mot Leirvassbu. Flere som teltet langs fjellveien.


Det blir alltids noen tanker om omgivelsene.


Og det blir alltid slækking.


Kartlesning, kaffe og kosdotten.


Flere kosedotter.Tror ikke noen vil påstå at jeg stresser når jeg er på tur....
Siste strålen av kveldsolen.


Snart fullmåne.

DAG 2.


Godmorgen Leirvassbu og Kyrkja.
Denne dagen skulle vi bevege oss lenger inn i dalen. Pakket ganske tidlig og gikk videre innover dalen.


Vi gikk ikke så langt. Teltet rett under Kyrkja. Men i grei avstand om det skulle komme steinsprang.
Steinras fra Kyrkja. Det var litt av et drønn.
Forsetter du innover dalen kommer man til Spiterstulen.


Rein på sommerferie.Det er flere veier til Leirvassbu :))
Badeanden Birgitte skulle ut på steinen å stupe. Berget var glatt og bratt så hun kom seg ikke opp. Men hun gav seg ikke så lett, neida, hun dykket etter steiner for å lage trapp opp. Men det gikk ikke heller. Hun skal ha for å prøve:)) hehe! Du er gærn!!


Campus, ikke så lett å se mitt lille Ringstind. 2,2 kg luksushjem på fjellet. Bare digger det teltet. Åpning på hver side av teltet er utrolig kjekt å ha.


Middagstid.


Viktig å ligge nært. Det kan skje at det ramler ned en beta.

Birgitte og Orion tar en middagspause.


Bikiniliv i fjellheimen med jakke...Når man prøver å lese litt, men naturen stjeler oppmerksomheten hele tiden.♥ Ulla er noe man må ha med på tur, uansett årstid. I høyfjellet blir det ganske kjølig på sene kvelder.


Fant en liten bålplass og pitte litt ved. Hadde så lyst å fyre opp, men det var litt for vindfullt.


Orion myser.


Kosetid..♥ Birgitte og Orion gikk tilbake innover fjellheimen for å se etter reinen. Jeg lurte meg til en koseøkt i lenestolen min. Luksus på tur. 
Koselig kveldsbesøk.


Storfiskaren.


Men skal tro om jeg får fisk.....


Favoritt antrekket. Merinoulla er på både sent og tidlig. Sommer som vinter, ulla må være med.


En liten fiskeøkt. Det var Birgitte som hovet inn kveldens fangst. To fine ørreter.


Nei, ikke noe napp her. Birgitte fikk fisk lenger inn i fjellheimen så det var sikkert noe galt med vannet her :))) hehe!Månen dukket opp. Så sovnet jeg.

DAG 3.


Gjesp! Hva skjer idag da..


En liten kaffetår i soveposen før vi begynner å pakke.


Litt folemokne, ikke lyst til å dra fra denne fantastiske stillheten.


  ♥  Leirvassbu ligger så perfekt til som det kan bli.


Takk for nok en super tur Birgitte og Orion!

TURMULIGHETER VED LEIRVASSBU

Sponset av Ulvang Helsport 7blåner Varri

Kommentarer

 1. Hello Jill,
  What a very, very nice report!! These shots are so amazing. And nice to read your story of your experiences.
  It gives fantastic feelings of enjoyment. Thank you so much.
  I think you could write a book with wonderful stories.

  Greetings, Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Marco:) Hope you having a great summer:) take care U:))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg