Det er her du skulle vært, her i nuet ♥


Hvor finner du ditt stille sted der du kan gå i et med nuet? Et sted uten mange forstyrrelser som vi har rundt oss i dag. Jeg vet for helt sikkert at naturen absolutt gir deg en mulighet til å finne roen i deg selv, nyte nuet og bare være tilstede.  Men at du må gi det tid. Tid til å modnes, tid til å finne roen i stillheten. Så jeg skrev noen ord om hva jeg kjenner på når jeg er ute i naturen.

Å være på tur for meg handler ikke om heseblesende tempo for å nå en topp. For meg er mye av turlivet et steg ut av hverdagen for å gå i ett med nuet. Gjemme meg blant sekunder og minutter. Stoppe opp, lytte og se alt naturen prøver å fortelle meg. Koke en kaffetår når jeg måtte ønske, Stå opp med morgenlyset og legge meg i solnedgangen. Akkurat når jeg er på tur, er det ingenting annet jeg skal gjøre enn å være på tur....

Å være på tur føles ofte som å være i en tidløs sone. Det sies at når man koser seg, går tiden fort. Vel, den gjør kanskje det, men akkurat når jeg er ute i naturen føles det som tiden stopper opp. En helt spesiell følelse som egentlig er vanskelig å forklare. Det føles som jeg bare flyter av sted, men er veldig tilstede.  Jeg er i ett med lyset, været og vinden.

"Her sitter jeg i nuet mens tiden streifer forbi. For meg, for meg føles det som tiden stopper opp. Selv om jeg vet at den går. Den går fremover. Den forlater nuet jeg var i, mens jeg henger litt igjen. Jeg strekker meg ikke etter.  Jeg vet det kommer tilbake, i hvert øyeblikk. Den streifen av tilstedeværelse som omfavner hele kroppen, den kommer alltid tilbake.."
Jill Kristin

Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted enn naturen for å lære seg det å være i nuet. Man blir veldig oppmerksom når man er ute. Naturen gir deg en rask respons på hvem du er.  Å lære seg å være i nuet er vel det beste verktøyet for å kunne ha et mer harmonisk liv på mange plan. En evne til å være tilstede akkurat der du er. Med så mye som påvirker oss idag, tror jeg dette er en ganske unik måte å få god kontakt med seg selv på. Det finnes så mange teknikker, men pusten din er alltid i nåtid, et godt råd er å alltid kjenne hvordan du puster når det koker rundt deg. Det er alltid en god start.

Vi skal planlegge fremtiden og det er naturlig å tenke tilbake på fortiden. Man kan ikke være i nuet konstant, det er heller ikke meningen. Kanskje er nuet et sted man får pause fra alt annet i livet. Det er iallefall det jeg opplever når jeg gjemmer meg blant sekunder og minutter mellom vær og vind. At nuet rommer en slags fred fordi det er ingen forstyrrelser fra fortid eller fremtid.

 Ja, det her her du skulle vært, her i nuet, når du ikke er alle andre steder.....Ikke så rent sjelden glemmer man kaffevannet...Kaffe og en brødblings med brunost - enkel kost og smaker best!Tusle rundt å se ting fra andre vinkler.
Plutselig finner man et lite vann som ligger perfekt til.


"Noen ganger blir man så høy på livet, at man mister bakkekontakten..."Et teltliv lærer deg fort å koble ut. Du blir litt i din egen lille boble.Middagstid.

Når kvelden kommer krypende og solen varmer fjellsiden med sitt glødende lys, da er roen og stillheten komplett. Det er da man virkelig sanser alt rundt seg. Kveldens tvshow...solnedgang sekund for sekund ...:))Selv om solen har alltid varmet oss, var det der foran bålet vi fant en varme som roet oss på en helt annen måte. Ingenting er forandret, følelsen man får foran et bål vil alltid være den samme.Ikke så heldig med nattbildene denne gang heller.....Morgenstund Når frokosten består av kaffe, natur og magi.


Våknet til tåken som kom sigende fra havet. Det virkelig et fantastisk syn å se.


Alltid like snippe å bryte opp en tur for å dra ned til hverdagen der tiden flyr på en helt annen måte. Man har jaggu et fint liv oppe i fjellet! Den som kunne være der hele tiden. Vel, hjem til hverdagslivet og bekymringer. Men det er alltid godt med en pause ♥Sponset av Ulvang Helsport 7blåner Varri | Lundhags

Kommentarer

Populære innlegg