Klovetinden 949 moh.At Ørsta er et mekka for vakre fjellturer er viden kjent. Det er så mange flotte fjellturer og daler der inne, at man kan lett få valgets kvaler. Klovetinden en særdeles populær tur. Du går i et flott og variert terreng. På slutten av turen får du en helt rå utsikt på toppen. Det er også ganske interessant å se kløften mellom fjellene så nært.  Ikke mindre flott er det å se nabolaget til Klovetinden som består av Molladalstindene, Romedalstinden, Middagshornet, Grøthornet, Hallehornet og enda flere. Vakre Romedalen ligger også et lite steinkast fra Klovetinden. 

 Av de 949 høydemeterene Klovetiden byr på, går du bare ca 750 høydemeter av dem, men det føles faktisk mye mindre ut. Man skjønner hvorfor turen er så populær.  Terrenget er veldig variert med storslått utsikt.   En starter gjennom skogen på fine stier som har passe stigning. Du følger elven etter du har gått forbi en hytte som vil ligge på venstre side i starten av turen.  Etter ca 20 min ( alt etter tempo:) ) så flater det ganske mye ut. Det er to stier, den til venstre gjør turen litt lenger, den til høyre går rett opp til foten av Klovetinden. Jeg foretrekker å gå den til venstre mot Middagshornet. Da får jeg også gå forbi vannet som ligger rett oppom Vassbakkene, men ikke har noe navn. Det er så utrolig fotogent der, og spesielt når Molladalstindene speiler seg i vannflaten. Neste vann blir Klovvatnet som ligger bare et lite stykke lenger oppe.

 Den nest siste kneika er ikke lang, men den kjennes. Så flater det ut igjen. Her kan du velge om du vil gå til Klovekinn som ligger til høyre, eller Klovetinden som ligger til venstre. De fleste går til Klovetinden, men mange tar begge toppene. Siste kneika opp til Klovetinden er passe bratt. Utsikten er så vakker at du glemmer at du kanskje kjenner det litt i lårene...Alt i alt er terrenget som en lang intervallrunde med bratt og flatt om en annen. Det gjør at du hele tiden henter deg raskt inn igjen. Virkelig en flott tur som byr på mange flotte steder å ta matpakken med en kaffetår til.

Ferge fra Solvågen til Festøy. Kjør ca 5 minutter så tar du av opp mot Barstadvika. Altså opp til venstre. Kjør opptil Melbøsætra. Der er 2 parkeringsplasser. Den på andre siden av elven har vipps. Du ser skilt til Klovetinden. Helt i starten går du forbi en hytte som ligger til venstre for deg, deretter følger du elven opp gjennom skogen. Stien er lett å se.

Min første skikkelige fjelltur i år.
Gjett om det var herlig å kjenne at kroppen fungerte.


Det varierte terrenget er utrolig behagelig å gå i.


Klovetinden er karakteristisk med den dype kløften.
Den viser utrolig godt fra både Godøyfjellet og Vardane ved Sula.

Storhylla til venstre og Klovetinden til høyre. Fra Storhylla kan du gå videre til Masdalshornet.


Hele tre kaffepauser idag.Molladalstindane, Middagshornet, Hallehornet og Romedalstinden. På andre siden av Romedalen, tror jeg at Litle Kuven og Ørstaskaret. Kanskje Høgehornet som stikker opp.


Kartet hadde ikke noe navn på dette vannet, men det ligger rett oppom Vassbakkane.  Det er så utrolig flott, spesielt når Molladalstindene speiler seg i vannet. Dette er også en flott teltplass. Har teltet her en gang. Minuset er at du ikke får se noen solnedgang. Så går du en kneik til så kommer du opp til det flate partiet mellom Klovekinn og Klovetinden. Der håper jeg at jeg får telte i løpet av året.Litt kos er innafor 


Hareidland til venstre, Godøya helt bakerst og Eltrane til høyre.


Det var veldig mange som hadde tatt turen til Klovetiden denne Søndagen.
 Vi valgte å ta en kaffepause på platået rett før toppen for å vente at rushet skulle stilne.


Her skal det teltes en gang. Utrolig flott sted. Minuset var lite tilgjengelig vann.
Men kommer det litt mer snø så løser jo det problemet seg.


Lena, Mohns topp, Slingsbytopp skal ligge bak og Holtanna tror jeg.


Masdalshornet vil jeg tro.


Fornøyd kar.Romedalstinden.


Særdeles fornøyd kar feirer toppen med en sigar....:))


Utsikt fra Klovetinden 949 moh mot Klovekinn 920 moh.Seaside view på toppen.


Ser så vidt i Klovvatnet.


Nærmeste toppen er Grøthornet.


Utsikt til Sunnmørsalper. Det er vakkert, ikke sant?Slike vindstille og solrike dager er fantastiske turdager ♥ 
Vi hadde virkelig ikke lyst hjem.Middagshornet bak.


Høstfarger.


Bare til informasjon så har jeg sittet å sett på kartet og ser at det er to Middagshornet inne i Ørsta og to Grøthornet. Dette kan jo skape litt forvirring. De ligger også ganske nært hverandre. Det ligger også et Grøthornet ved Åvasstinden. Samt at det ligger et Middagshornet nede på vestsiden av Åvasstiden. Du kan jo ta en titt på kartet å se selv. Jeg brukte UT.NO kartet.

Takk for en virkelig flott tur Søndag! 

Kommentarer

Populære innlegg