Hildrehesten fra Hildredalen.


Det beste med fjellturene her ute ved kysten, er utsikten til havet. Kontrasten mellom hav og bratte fjellsider er ganske slående. Turene man kan velge mellom er mange. Fra Gamlemsveten ligger dem på rekke og rad. Etter Gamlemsveten ligger Hildrehesten, Synnalandshornet, Hellandshornet, Blåskjerdigen, Rekdalhesten og mange fler som alle er overkommelige turer.  Alle byr på flott havutsikt og jeg kan anbefale samtlige.

Det finnes flere veier opp til Hildrehesten i Haram kommune. I mange år har jeg gått opp fra sørsiden, fra det gamle gartneriet, noe som kan bli en ganske lang tur. Det skal også være fint å gå fra  Gjerset, forbi Urkedalsvatnet og opp til Hesten i sør. Den ruten har jeg ikke prøvd ut ennå. 

Siste turene har jeg gått opp fra Hildredalen. Flotte veier som er vel verdt en femtilapp i bompenger. I slutten av veien ser du en liten parkeringplass til høyre for veien. Fra der går du opp mot venstre. Stien er lett synlig. Videre oppover kan stien være litt vanskelig å se inn i mellom. Men holdt blikket mot ryggen av Hildrehesten. Etter skogen ser du stien opp ryggen ganske lett.

Det er rimelig bratt opp, men det korter inn turen ganske mye. Ikke minst er den slående utsikten over nordøyane og storhavet nok til å glemme at du kan kjenne på litt melkesyre. Det er heller ikke fullt så mye ur på denne siden av fjellet. Du kommer først opptil Hestehaudet som ligger på 735 høydemeter. Fra der er turen frem til Hesteraua som er høyeste punktet 740 moh, en fin tur i ganske flatt terreng. Utallige steder å nyte matpakken der oppe. 


Haramsøya i all sin prakt, uten vindmøller. Det er slik vi ønsker å se øya fra fjellene. I skrivende stund ligger saken enda på vent. Vi får bare håpe.


Siden jeg er halvt haramsøying ble det mange gode somre i både fjell og mark der ute. Så det er mange gode minner å hente frem.


Lena og Nansen nyter utsikten. 


Ystetinden og Trolltiden som jeg har hatt lyst å besøke.
Så får vi se til sommeren om det blir prioritert.


Store Hestevatnet 228 moh.


Fotofokus.Haramsøya og fjellet det kjempe en kamp for å unngå store vindmølleparker. Dette er det eneste fjellet på øyen. Det står virkelig respekt av kampen innbyggerne på Haramsøya kjemper. Nå har det blitt stoppet fordi det skal foreligge omfattende krav til utredninger før en utbygging kan starte, samt krav og pålegg som utbygger må følge underveis i utbyggingen og i driftsfasen. Jeg håper inderlig det går i naturens, fuglelivet og folkene sin favør. En som begynner å få vinterpels.Ha en fin uke når dem kommer i morgen.

Kommentarer

 1. Hey Jill,
  Fantastic pictures of these wonderful places. So very impressive to see.
  And what a wonderful view. Nice shot of your dog.
  The last shot is a very tough photo. Great!!

  Best regards,
  Marco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Marco. This trip is a while back. Now the snow has covered the mountains here and winter has definitely come. Take care you:)

   Slett
 2. Det er så vakkert her vi bur at eg blir heilt mo i hjartet!
  Nydelige bilder av vakre øyer og fjell som eg kjenner. Tusen takk for at du deler opplevelsen med meg for så høgt har eg ikkje vore på ei lang stund ;)
  Klem frå Unni

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg