Nørdre og Søre Smørhylla.


Nørdre og Søre Smørhylla med sine 871 høydemeter, ligger sør for Jutevatnet ved Ørskogfjellet. Et oversiktlig og stort område som egner seg godt for å la hunden springe fri. Ikke minst er det mange flotte teltplasser der oppe. Mellom Smørhylla og Neremstindan renner det en elv, så det er nok med vann i området. Selv på vinterstid kan du se både soloppgang og solnedgang  fra Smørhylla. Det er også preparerte skiløyper helt inn til Jutevatnet.. Et innholdsrikt og  flott turområde. 

Vi parkerte som vanlig ved den store parkeringen rett før det gamle hotellet ved trekket på Ørskogfjellet. Høyre side når du kommer fra Ålesund.  Fra der er det lett å se veien du skal gå. Ca 6 km gange.  Når du kommer til hyttegrenda går du over den lille elven som renner der. Vider innover mot Jutevatnet består området av mye myr. Det har nå blitt laget en vei av plank helt frem til Jutevatnet. For mange er dette nok et positivt tiltak. 

Fra Jutevatnet går du opp til høyre. Det er bare å følge stien. Oppstigningen til Smørhylla er på sørsiden, så du må gå rundt hele fjellet fra Jutevatnet. Du går mellom Neremstindan og Smørhylla. Fra der er stien ganske tydelig. Turen er mer lang enn bratt. I det du nærmer deg toppen er det en litt seig stigning, men såpass må det være.  Jeg har gått rett opp fra Jutevatnet er par ganger jeg har teltet der, men det er en baskete tur i et særdeles ulendt terreng. Ganske bratt er det også.  

Det som var ekstra hyggelig på denne turen, var at jeg traff en utrolig trivelig dame som kjente oss igjen fra instagram. Hun ble så inspirert til å gå tur sa hun. Og ville gjerne begynne å overnatte ute. Jeg ble så utrolig glad for at det jeg legger ut betyr noe for noen. Det er vel slik når man går i sin egen verden at vi glemmer at vi inspirerer hverandre. Jeg ble iallefall utrolig glad for denne ekte tilbakemeldingen. Det gir meg også inspirasjon til å forsette. Tusen hjertelig takk for fine ord Det er behagelig både for meg og Nansen når han er fri. Enklere å stille opp kameraet uten basking med bånd ovs. Og han får snuse rundt akkurat der han vil. Dessuten får jeg jo knipset han herfra og derfra. Fotogen som han er Alltid godt med en liten prat..


Ved denne varden går du rett til venstre, da skal du finne råsa. 


Når en ser Lauparen fra denne siden, ser fjellet helt annerledes ut. 


Siden turen er lang, er det viktig med litt påfyll underveis.

Etter en så lang tur smakte matpakken veldig veldig godt
Litt kos var det også behov for.


Flott utsikt til Storfjorden. Godøy lengst ute til høyre.
Sukkertoppen ca midt på bildet. 
Giskemonibba og Nyseternakken
Et stille Jutevatn. Bak er fjelltindane ved Daugstad.


Et fantastisk flott ettermiddagslys. 


Det ble en særdeles lang dag i fjellet. Kom akkurat ned til bilen i det mørket omfavnet oss.

Sponset av Ulvang Helsport 7blåner Varri | Lundhags

Kommentarer

 1. Så otroligt vackert!! Underbara bilder som alltid <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk så mye::) du kommer til å ta deg en Norgestur snart:))

   Slett
 2. magiska bilder. Älskar bilden när du och Nansen pratar.
  / Margareta W

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig hyggelig å høre:)) Ja, vi har våre diskusjoner:))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg