Ansokhornet 888 moh.


Solglimt over hvite tinder. Slike dager må bare nytes ute. Bestemmelsestedet i dag var Ansokhornet. Et sted vi aldri hadde vært før. Et par ganger har jeg besøkt nabofjellet, Jolgrotshornet. Fra der ser du også helt ut til øyene. Det gjør man ikke fra Ansokhornet. Men likevel, fantastisk utsikt over den 26 kilometer lange Synnylvsfjorden. Selv om man ikke går det høyeste og lengste turene er det lett å finne fantastisk utsikt på Sunnmøre.

Tok av til Ringset i Liabygda, svingte til høyre rett før tunnelen. Deretter holder du til venstre. Det er lett å se parkeringen når du kommer opp. Det står skilt på høyre side av veien. Fra der går det sti gjennom skogen, som faktisk varer i overkant av 300 høydemeter. Rett etter at du ankommer Ansoksætra er du over tregrensa.  Litt mye skog etter min smak. Men når du først kommer ut av skogen er jo det et særdeles vakkert skue som åpenbarer seg. Synnylvsfjorden er vakker slike dager. Du ser inn mot Tafjorden og hele Stranda. På denne turen går du ca 690 høydemeter.

Temperaturene kunne minnes en varm og vakker sommerdag i fjellet. Det var bare å strippe ned til sportsbh`n og få sitt første solskille. At jeg kun smørte solfaktor i ansiktet kjentes på resten av kroppen.

Fremdeles mye snø der oppe. Kun i starten så man våren gjøre sitt inntog. Så det er nok mulig å gå toppturer der en stund fremover.
Fantastisk fjordutsikt.    

En liten drikkepause på vei opp. 
 


Slogen og co.


Jolgrothornet.


Lena og kaffekoppen.


Første sporsbh skille og solbrente armer. Husk solfaktor på kroppen også!! :)


Sjå ka ho kosa sej... ( dialekt) 

For en nytelse denne naturen er. Enstemmig på at dette var en utrolig fin tur, men litt mye skog.


Drømme seg bort til nye fjelltopper og steder.


Et par solrike timer fikk vi på toppen.
Ready to go,


Et par stopp på vei ned for å nyte utsikten.


Ja, som man ser så er det mye bare steder i starten.
Egentlig skulle jeg på viddetur, men en skade på foten satte en stopper for det. Det ble heller ikke bedre da den andre halvparten havnet på sykehus. Turfølget er på bedringens vei og vi utsetter bare planene til vi begge to er i form igjen. Veldig synd for dette hadde vi virkelig sett frem til.
Vel vel, jeg fikk testet foten på randonee til Ansokhornet. Det gikk ganske bra til jeg skulle kjøre ned. Det endte opp med å ta på fellene. 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg