Påsketur til Langfjella.


Sykkylven byr på mange flotte toppturer i forskjellig grad. Fra lette til krevende. Turen til Langfjella er lett og kan absolutt anbefales om du er helt fersk i faget. Men også fin tur om du har kjørt en stund. Ausekaret som ligger et stykke lenger inne, er også en enkel, fin og trygg tur.

Turen opp er heller ikke noe spesielt bratt. Hva menes med bratt og ikke bratt, kan jo være litt subjektivt, men det går ikke rett ned. Det kan være lurt å ta løst ganske tidlig. Ut på dagen forsvinner solen fra dalen, og man må kjøre ned uten de varme solstrålene. Det er jo alltid kjekt å beholde solen så lenge man kan når dagene er fine. Tidlig på dag er jo snøen også best på denne tiden. Når solen har varmet den en hel dag så blir den mye mer sørpete.

Oppe på toppen er det fantastisk utsikt. Fjelltopper på rekke og rad i sørøst. Vest, nordvest så ser du havet og litt mindre fjelltopper. Slående vakkert med hav og hvite fjelltopper. Sist jeg var der var det mange spor ut på skavlene. Vel, vi alle vet at det er et stort sjansespill. Skavlene henger ofte i løse luften selv om det kan se ut som det er fjell under. Så skavlene bør få ligge der i fred.

Parkering finner rett før trekket. Er det evnt fullt kan du parkere ved selve trekket. Å bruke stativ når du går på randonee, kan være litt baskete. Så lite "på vei opp" bilder og gjerne litt kjedelige bilde når det ikke er så lett å "springe" frem og tilbake med slikt et utstyr.Vakrere og vakrere jo lenger opp du kommer. 


Kjempe fin tur både opp og ned.


Dette er en tur som er grei for Nansen også. Han holder seg i sporene både opp og ned. 


Teambilde.


Du må dra pusten et par ganger ekstra når utsikten til havet åpenbarer seg.  Skavler, vakre og farlige.


Noen få meter til så er toppen erobret.
Nansen er jo veldig fornøyd ut. 


Venter på godbiter. Heia Norge, heia hele verden!

Denne turen ble tatt for en god stund siden, men like aktuell:))

Ha en riktig god påske!

Kommentarer

Populære innlegg