Topptur til Blåskjerdingen 1069 moh.


Endelig kom solen og blå himmel. Et etterlengtet vær i disse tider. Snøen i fjella som ligger ute ved havet, synger nok på siste vers. Enn så lenge byr Blåskjerdingen på gode forhold. Noe stein oppe ved siste stigning mot toppen. Men fullt mulig å kjøre ned. Vi kjørte ned mot nordsiden, i den bratte skråningen. Med temperaturene som er nå er jeg nok redd for at snøen smelter i rekordfart. Denne dagen var iallefall en forsmak på sommeren med ski på bena.

Vi startet sånn passe tidlig for å få parkeringsplass. Ikke så mange steder å parkere ved Kroksætra. En kan også kjøre opp til Reset som er bare noen minutt lenger å kjøre. Der er det nok av parkering. Og en litt annen løype opp til toppen.

Blåskjerdingen er en fjelltopp på grensen mellom kommunene Haram og Vestnes. Skaret der oppe deler toppen i to, i nord en smal topp på 1069 moh og i sør et langstrakt platå på 1062 moh. Ikke langt unna finner du også Tindefjellet (960moh). Det finnes ingen sti, men du ser fjellet mot sørvest. Varden ligg helt ute ved stupet. Vet ikke hvor trygt det er å besøke Tindefjell på vinterstid, men på sommerstid er det fullt mulig.

Blåskjerdingen går for å være en trygg tur, men det er lurt å passe seg for skavlene på nordøst siden.


Synnøve og meg.Arne og Synnøve var den spreke fortroppen denne dagen. Jeg og Lena passet på at alt gikk greit litt lenger bak. :)))


Fra venstre, Kolåstinden, Molladalstindane og Jønshorn. ( sier kjent folk.)
Topp point. En liten trekk der oppe, så vi kjørte et stykke ned i fjellsiden for matpakken.


Synnøve, alltid like blid.

  

Yass, vi holder avstand. 
Trolltinden og Ystetinden.Lena nyter en god matpause.


Bedre sted å spise matpakken kan man jo ikke få.


En liten cowboyer er jo innafor.


Klare for nedkjøring. Arne fant det bratteste partiet.....


Takk for en super dag. 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg