Utenatt i soveposen.


Det er midt på natten og du ligger å dormer i en varm og deilig sovepose, nesten som en trygg liten hule. Du drar pusten godt inn å kjenner hvor frisk og behagelig fjelluften er å være tilstede i. Det rødgule fargene fra himmelvelvet varmer helt inn i innerste sjelen. Man kunne ikke tenke seg annet sted å være. Det er nesten vanskelig å lukke øynene for å sove. Du kan gå glipp av noe helt ekstra og spesielt av det som skjer ute i naturen som omfavner deg. Det er slik det føles, det å ligge i posen under åpen himmel.

Helt enkelt, helt greit, så er dette et helt spesielt eventyr i seg selv. Sommer som vinter. Jeg anbefaler selvsagt å teste ut dette på sommerstid i trygge forhold. Det kommer jo litt an på hvor garvet du er fra før. Noen bare hopper i det og fikser det. Andre har behov for å ta små steg å bruke tid. Det er helt greit og slik skal det være. Vi er alle forskjellige.

Noe av det kjekkeste med soveposetur er jo at du kan legge deg nesten hvor du vil. Men noen ting er lurt å tenke på som vindforhold, bekledning, sovepose, terreng, myggforhold, vannkilder og utsikt.  På vinterstid er det litt andre gode råd jeg ville gitt. men holder meg til sommerperioden for denne gang. Selv om -  i høyfjellet kan det bli minusgrader på nattestid selv på sommeren, ikke glem det. 

Noen små råd på turen.

Vind kjøler deg raskt ned. Ullundertøy, lue og en hals er et must å ha med på slike turer uansett temperaturer. Iallefall om du skal oppi høyden. I fjellet kan natten være ganske kjølig selv på varme sommerdager. Det er iallefall lurt å være på den sikre siden.

Sovepose er litt som baken, sa smaken. Eller er det omvendt. Uansett, sjekk hvilke temperatur soveposen tåler. Kan også være lurt å sjekke meldingene om ca nattetemperatur selv om det ikke alltid stemmer like godt. Da har du iallefall en slags pekepinn.

Angående terreng er det lurt å legge seg et tørt sted der det ikke stikker opp pinner eller er skarpe steiner. Kjedelig om du skulle skade liggeunderlag eller soveposen.

Mygg eller fluer stikker jo nesten alltid innom i mer eller mindre grad. Jeg bruker en fiskehatt til å beskytte ansiktet mot mygg. Det holder lenge når jeg ligger i posen. Det finnes også spray og stifter, men dem er ikke alltid like dugende har jeg erfart. Derfor en fiskehatt med garantifri myggsone....

En vannkilde rimelig nært er smart. Mat er vel kanskje ikke nødvendig å nevne, men nå gjorde jeg det. Man får alltid ekstra god matlyst i fjellet.

Det er jo utsikten man oftest vil se. Derfor legger jeg meg alltid på steder jeg ser både solnedgang og soloppgang. Det er helt eventurlig.

 Ørepropper er også lurt å ha i sekken, just in case noen skulle surre rundt hodet ditt.

Det var noen små råd på turen. Det er alltid mye man kan skrive om slike emner, men greit å gjøre det sånn passe kort noen ganger. Beste læremåten er uansett å erfare selv.


Å hei som vi gleder oss. 


I enden av fjellet har vi det som har blitt litt vår faste soveposeplass.
Der ser du også solnedgangen best. 

Denne soveposen er jo en pose for mer ekstrem kulde, men jaggu deilig å sove i når jeg ikke har med telt. Det kan fremdeles være kjølig på nattestid oppe i fjellene. Nå er dette en uke eller to siden, så nå er den byttet ut med en pose som passer mer til årstiden. Litt ekstra komfort på tur er innafor.

Helsport


Så "fornøyd" ...  Kule gutter har caps Øyeblikk som dette.

Ro.Varmt på dagtid, kjøligere på kveldstid.
Lange ullstrømper is the pippistyle! Love them!

UlvangVarden der fremme er Frostadtindtoppen.Gode gamle Nansen som ble 11 år den 22.juni. Fremdeles i siget. 

I siget ho kjella her med. Bok, sovepose og fjell, da har man det bra.


Keeping an eye on me...:)


Det blir egentlig lite lesning når fargene på himmelen er så sterke
Så er nattbordslampa av.
Klokken 03.35 ganske eksakt.  Ligger man i telt må man bevege seg litt for å dra opp glidelåsen å se ut. Når man ligger under åpen himmel, er jo det bare å gløtte på øynene. Ikke alltid det blir så mye søvn slike vakre netter.


Vi hadde en slakke morgenstund.


Litt sen formiddag tok vi turen ned til bygda att. Takk for turen Nansen 


Sponset av Ulvang Helsport Varri | Lundhags

Kommentarer

 1. ♥ Takk for titten og gode råd ♥
  Herlig innlegg. Ble helt avslappet og full i lyst til å stikke til fjells fra hjemmekontoret nå :D Dere inspirerer alltid.

  Nyt sommer'n, Jill & Nansen. Dreamteam :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Eli:) ja, får man ikke alltid lyst til det når man ser gode stunder fra fjellet:) njuta helgen din:)))

   Slett

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg