En sommerdag på Heggurdsaksla.


Fjellene rundt Tafjord og Valldalen er virkelig et sted man finner fantastisk natur og utsikt. Disse små bygdene alle elsker å besøke om sommeren. Det er så utrolig mange fine turer der inne. Ikke minst smaker en soft is i Valldalen ekstra godt etter en hel dag i fjellet.

Turen til Heggurdsaksla er ganske innafor. Seigeste bakkene er faktisk fra parkering og opp til Nysetra, men etter noen svinger så er man plutselig oppe. Tror dem blir litt ekstra seige i sterk varme og med passe tung tursekk:))) Etter det flater det noe ut før det kommer en ny stigning. Flotte stier å gå hele veien. Dessuten er utsikten så fantastisk at du glemmer å kjenne etter om du er sliten eller ei.

Når det er lange tørkeperioder kan det være lite med vann.  Denne turen sildret det både her og der. Etter porten på vei opp til Nysetra går det sauer og beiter fritt.

Fra Nysetra er det flere alternative turer å ta.


Vakkert når fjordene åpenbarer seg. Da glemmer man både tung tursekk og varme:))


God å være sau oppe ved Nysetra.


Utsikt til Tafjorden.


I all sin prakt. Til høyre ligger Valldal og helt til venstre ligger Tafjorden.


En pust i bakken.


Fra dette punktet er turen til Blåfjell ikke så veldig lang. 

To venninner gikk videre til Blåfjell. Vi skulle noen få høydemeter
 nedover igjen for å sette opp telt  å koke vann.


Etter å ha slått opp teltet skulle jeg koke opp vann... Skal aldri rydde i en tursekk uten å legge tilbake standardutstyret.....Ingen i omegn hadde noe som helst å fyre opp primusen med. Med bare tørrmat sier det seg selv. Etter en varm dag trenger man næring. Så det var særdeles snippe å pakke utstyret igjen. Man lærer så lenge man feiler, forhåpentligvis...
Teltplassen sin det! Gikk nok glimt av en særdeles vakker kveld.


Nansen i sommerull.


Tror ikke Nansen heller hadde lyst å gå glipp av en ny fantastisk natt der oppe. Sist vi campet der var det ekstrem måne og det var helt eventyrlig.Det var nesten litt høststemning i fargene der inne.


Vel, vi gråt ikke over spilt melk. Det kommer nye muligheter.

Takk for turen gjengen 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Hei på deg og takk for at du tittet innom her:)))

Hopp og sprett fra meg til deg:)

Populære innlegg